Ana SayfaGüncelYeni yönetim sonrası Cumhuriyet’te istifalar

Yeni yönetim sonrası Cumhuriyet’te istifalar

HABER MERKEZİ – Cumhuriyet’te yönetim değişikliğinin ardından çok sayıda yazar ve gazeteci istifa etti. Aydın Engin, Çiğdem Toker, Hakan Kara, Ahmet Tulgar, Melis Alphan, Bağış Erten ve Kemal Can başta olmak olmak üzere çok sayıda isim gazeteden ayrıldığını duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi’nin bağlı bulunduğu Cumhuriyet Vakfı’nın yenilenen Yönetim Kurulu seçiminin ardından göreve yeni yönetimin gelmesiyle başlayan tasfiyelerin yanı sıra çok sayıda gazeteci ve yazar istifa etti.

Yazar Aslı Aydıntaşbaş’ın ardından yazarlar Aydın Engin, Çiğdem Toker, Hakan Kara, Ahmet Tulgar, Melis Alphan, Bağış Erten ve okur temsilcisi Güray Öz de istifasını duyurdu.

Öte yandan Mirgün Cabas, Barbaros Şansal ve Binnaz Saktanber ise eklerdeki yazılarına devam etmeyeceklerini açıkladı.

Bülent Mumay ve Kemal Can da ayrıldı

6 ay önce Cumhuriyet’in Dijital Medya Koordinatörlüğü görevine getirilen Bülent Mumay ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada gazeteden istifa ettiğini duyurdu.

Gazetenin yazarlarından Kemal Can da gazete ile yollarının ayrıldığını Twitter üzerinden açıkladı.

Can, son köşe yazısını paylaştığı açıklamasında, “Gazetecilik de, siyaseten doğruları savunmak da, kendini övecek tek insan ve yaptıklarından utanan biri haline gelmeden yaşamak da bir yolculuk. Her yolculuk karşılaşmaları mümkün kılar. Elbette ayrılıkları da…” dedi.

Yeni yönetim

Cumhuriyet Vakfı’nın, 12 üyeden Aydın Aybay’ın vefat etmesi üzerine 18 Şubat 2014’te yaptığı yönetim kurulu seçiminin usulsüz olduğu iddiasıyla, gazetenin eski yöneticilerinden Alev Coşkun, Şevket Tokuş, Mustafa Pamukoğlu ve eski CHP milletvekili Mustafa Balbay seçimin iptali için dava açmıştı.

Mahkemenin ‘seçimin iptali’ yönündeki kararı Yargıtay 8’inci Hukuk Dairesi tarafından onanmıştı. Seçim dün yapılmış, vakıf başkanı Alev Çoşkun olurken aralarında Balbay’ın da bulunduğu yeni isimler yönetime girmişti.

Yayın Kurulu da şu isimlerden oluşmuştu: Alev Coşkun (Başkan), Ali Sirmen (Başkan Yardımcısı), Aykut Küçükkaya, Prof. Dr. Emre Kongar, Şükran Soner, Kemal Işık Kansu, Orhan Bursalı, Mine Kırıkkanat, Miyase İlknur.

Cumhuriyet Vakfı’nın yeni yönetimi ilk toplantılarının ardından bir açıklama yapmıştı.

Açıklamada, “Bir süredir eksikliğini gördüğümüz ATATÜRK ve onun temel ilkeleri Cumhuriyet gazetesine kesin olarak geriye dönmüş bulunuyor” denilmişti.

Previous post
İsveç’te seçimler: Sol ve sağ blok eşitlendi, aşırı sağcı parti ikinci sırada
Next post
İstanbul'da bir kadını çalıştığı lisede zorla alıkoyan erkek teslim oldu