Ana SayfaÇalışma YaşamıYeniden açlık grevinde: Mahir Kılıç’tan CHP’ye “işçi kıyımlarını durdurun” çağrısı

Yeniden açlık grevinde: Mahir Kılıç’tan CHP’ye “işçi kıyımlarını durdurun” çağrısı

HABER MERKEZİ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin işe geri alınacağına dair imzaladığı protokole rağmen işe alınmaması üzerine eylemini CHP Genel Merkezi önüne taşıyan Mahir Kılıç, yeniden açlık grevinde. Kılıç, CHP’ye “İşçi kıyımlarını kendi belediyelerinizden başlayarak durdurun” çağrısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kadro davası açtığı için çeşitli gerekçelerle işten çıkarılan 258 işçiden biri olan Mahir Kılıç’ın 13 Kasım 2017 tarihinde işe geri dönme talebiyle başlattığı açlık grevi eylemi, 183’üncü gününde talebinin kabul edilmesiyle sonuçlanmıştı.

Ancak Mahir Kılıç, imzaladığı işe dönüş protokolünün aradan 78 gün geçmesine rağmen uygulanmadığını söyleyerek Ankara’da bulunan CHP Genel Merkezi binası önünde oturma eylemine başlamıştı.

CHP Genel Merkezi önündeki eyleminin 40’ıncı gününde olan Kılıç, 12 Eylül tarihinde ise yeniden açlık grevine başladığını duyurdu.

Kılıç’ın açlık grevi 7’inci gününde.

“Sizlere biat etmeyeceğiz”

Fotoğraf ve Sinema Emekçileri (FOSEM) tarafından Facebook üzerinden paylaşılan videoda Kılıç, Ankara’dan Kocaeli’ne, Aydın’dan İstanbul’a birçok işçinin işe iade ve çalışma koşullarının iyileştirme talebiyle eylemde olduğunu kaydederek, “Sizlere biat etmeyeceğiz çünkü bizler bu ülkenin yapıtaşlarıyız” diye konuştu.

“Hala şunu anlayamadınız. İşçiler ve emekçiler çok sade, çok yalın bir dille işlerini haksızca, hukuksuzca ve insafsızca ellerinden aldığınız ekmeklerini geri istiyorlar. 670 küsür günden beri Yüksel direnişçileri ekmeklerini ve işlerini istiyorlar. Bakırköy direnişçileri işçilerini ve ekmeklerini istiyorlar. Kadıköy Belediyesi önünde Orhan Atıcı, işini ekmeğini istiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin önünde sendikalı oldukları için işten atılan dostlarımız, emekçilerimiz işlerini istiyorlar. Cargill işçileri, Flormar işçileri ile insanlık dışı şartlarda çalıştırdığınız 3. Havalimanı’ndaki inşaat işçisi dostlarımız işçilerini ve ekmeklerini istiyorlar.

Bakın, şunu hala anlayamadınız. Bizler alanlarda olacağız, olmaya devam edeceğiz, sizlere biat etmeyeceğiz. Çünkü bizler bu ülkenin yapıtaşlarıyız, bu ülkenin arılarıyız, bal yapanları bizleriz. Bunun farkına vardığınız zaman siz de anlayacaksınız ki işçinin emekçinin karşısında hiçbir güç duramaz.”

CHP’ye çağrı

Kılıç, devamla şu sözleri kaydetti:

“AKP faşizminin çizgisinden ilerleyen bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Cumhuriyet Halk Partili vekillere şuradan seslenmek istiyorum: AKP’nin faşizmine karşı gelin hep beraber mücadele edelim. Mücadele etmekten bugüne kadar asla çekinmedik, asla korkmadık. 670 gündür Yüksel direnişi AKP faşizmiyle mücadele ediyor. Eğer gerçekten bununla mücadele etmek istiyorsanız, ilk önce kendi belediyeleriniz yapmış olduğu işçi kıyımlarına müdahale etmek zorundasınız. Kendi belediyelerinizde yapılan işçi kıyımlarına sessiz kaldığınız sürece halkın gözünde inandırıcılığınız olmayacak.”

Mahir Kılıç son olarak CHP’ye “İşçi kıyımlarını kendi belediyelerinizden başlayarak durdurun” çağrısında bulundu.


Gazete Karınca
Previous post
Çanakkale'de termik santralde patlama: İki işçi hastaneye kaldırıldı
Next post
Cargill işçileri genel müdürlük önünde: Direnişimiz burada devam edecek