Ana SayfaGüncel1 yılı aşkındır tutuklu: Gazeteci Kemal Özer’e tahliye yok

1 yılı aşkındır tutuklu: Gazeteci Kemal Özer’e tahliye yok

HABER MERKEZİ – Gazeteci Kemal Özer, 1 yılı aşkın süredir tutuklu yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında da tahliye edilmedi.

Evrensel gazetesi Dersim muhabiri Kemal Özer, Eylül 2017’de Dersim’de gözaltına alınmış, 11 günlük gözaltı süresinin ardından çıkarıldığı mahkemece ‘örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanmıştı.

13 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Özer’in “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla yargılandığı davanın üçüncü duruşması görüldü.

Tunceli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Özer ile avukatı Barış Yıldırım hazır bulundu.

Savcı mütalaasından sonra konuşan Özer, “Ben Hozat’ın Pamuk köyüne haber takibi için gittim. Orada köylülerin yıllardır çözülmeyen kanalizasyon sorununu ve köyde birden fazla bulunan mezarların hazine avcıları tarafından tahrip edildiğini haberleştirmek için orada bulundum. Fakat o bölgede silahlı kişiler tarafından ölümle tehdit edildim” diyerek, tahliyesini talep etti.

Sağlık sorunları yaşıyor

Özer’in avukatı Barış Yıldırım ise müvekkilinin tutuklanmasına neden olan olayın 29 Ağustos’ta yaşandığını, ancak olayın üzerinden 5 gün geçtikten sonra gözaltına alındığına dikkat çekti.

Kemal Özer’in kaçma şüphesi olmadığını belirten Yıldırım, müvekkilinin midesinden rahatsızlığından dolayı cezaevinin ağır koşullarında beslenmesinin zorluğuna ve sağlık durumundan kaynaklı da askerlikten muaf tutulduğunu hatırlattı.

Avukat Yıldırım, Özer’in yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı da tahliyesini talep etti.

Tahliye yok

Mahkeme heyeti ise gazeteci Kemal Özer’in tutukluluk halinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 28 Aralık’a erteledi.

Previous post
HDP Sözcüsü: İktidarın durdurulması için Batı'da en geniş ittifaka hazırız
Next post
Uruguay'da cinsiyet geçiş ameliyatı masrafları devlet tarafından karşılanacak