Ana SayfaGüncel9 aydır tutukluydu: Gazeteci Ali Sönmez Kayar tahliye edildi

9 aydır tutukluydu: Gazeteci Ali Sönmez Kayar tahliye edildi

HABER MERKEZİ – 9 aydır tutuklu bulunan gazeteci Ali Sönmez Kayar’ın da aralarında bulunduğu ve “örgüt üyeliği” ile suçlanan beş kişi tahliye edildi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Ali Sönmez Kayar, 1 Şubat’ta İstanbul’da gözaltına alınmış, 6 Şubat’ta çıkarıldığı mahkemece ise tutuklanmıştı.

Gazeteci Kayar dahil 5’i tutuklu 9 kişinin ‘örgüt üyeliği’ suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada savunma yapan Kayar, “Gazeteciler, akademisyenler ve öğretmenler her gün tutuklanıyor. Ben de onlardan biriyim. Demokratik eylemlere katıldığım için 9 aydır tutukluyum” dedi ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, gazeteci Kayar dahil tutuklu sanıkların tamamının ‘adli kontrol’ ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmelerine karar verdi.

Tahliye edilen isimler şöyle: Gazeteci Ali Sönmez Kayar, ESP Genel Başkan Vekili Sıtkı Güngör, SGDF Merkez Yürütme Kurulu üyesi Ali Deniz Esen, SES Bakırköy Şube üyesi Narin Duru ve Eren Bulut.

Bir sonraki duruşma 19 Şubat 2019’da görülecek.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
10 yılda 3 bin 750 'doğal felaket' yaşandı, yaklaşık 2 milyar kişi etkilendi
Sonraki Haber
Vatan gazetesi yazılı basın faaliyetlerine son veriyor