Ana SayfaDünyaABD’den Türkiye’den bir şirket ve iki yöneticisine yaptırım

ABD’den Türkiye’den bir şirket ve iki yöneticisine yaptırım

HABER MERKEZİ – ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore’ye silah sattıkları gerekçesiyle Türkiye’den bir şirketi ve iki yöneticisini yaptırım listesine aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore ile ilgili açıkladığı yeni yaptırım listesine Türkiye’de faaliyet gösteren bir şirket ve iki yöneticisini dahil etti.

DW Türkçe’nin haberine göre Bakanlık’ın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, SIA Falcon International isimli savunma sanayisi şirketinin, Kuzey Kore’ye karşı uygulanan yaptırımı delerek, bu ülkeye silah ihraç ettiği gerekçesiyle listeye alındığı kaydedildi.

Şirketin CEO’su Hüseyin Şahin ve Genel Müdür Erhan Çulha da yaptırım listesine eklenenler arasında yer aldı.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, “SIA Falcon International ve (şirket) adına faaliyet gösteren bireyler, Birleşmiş Milletler’in Kuzey Kore’ye karşı uzun zamandır uyguladığı silah ve lüks tüketim eşyalarına getirilen yaptırımları açık bir şekilde ihlal etme girişiminde bulunmuşlardır” ifadesini kullandı.

Yaptırımlar uyarınca SIA Falcon International şirketi ile Şahin ve Çulha bundan sonra ABD’li insanlar ve şirketlerle iş yapamayacak, ABD’de menkul ya da gayrimenkul sahibi olamayacak.