Ana SayfaGüncelBelgeleriyle: Silopi’deki araziler AKP’lilere yok pahasına verildi

Belgeleriyle: Silopi’deki araziler AKP’lilere yok pahasına verildi

HABER MERKEZİ – Mezopotamya Ajansı’nın belgeleriyle ortaya koyduğu habere göre, Silopi Belediyesi’ne ait piyasa değeri 1 milyon TL olan imara açık arsa 26 bin TL’ye AKP’de aktif çalışan Hüseyin Taşkın’ın ağabeyine, 500 bin TL’lik arsa 11 bin 500 TL’ye AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’in amcasına ve 250 bin TL’lik arsa ise 6 bin 250 TL’ye kayyumun işe aldığı Faysal Efe’ye verildi.

Silopi Belediyesi’ne 11 Eylül 2016 tarihinde atanan kayyumun, belediyeye ait değerli arsaları farklı tarihlerde piyasa değerinin çok altında AKP ilçe yöneticileri ile akrabalarına verdiği ortaya çıktı.

Satışa çıkarılan imara açık arsaların pazarlık usulü verildiği ve arsaların bedelinin ise kendileri tarafından görevlendirilen bir “Bedel Tespit Komisyonu” tarafından düzenlendiği öğrenildi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nın belgelerini de yayınladığı habere göre ilçe otogarı yakınında güncel değeri 1 milyon TL olan 2 bin 235 metrekarelik arsa, AKP’de aktif çalışan Hüseyin Taşkın’ın ağabeyi Hasan Taşkın’ın sahibi olduğu belirtilen Sertaş Petrol ve Tarım Ürünleri Nakliye Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne sadece 26 bin 307 TL’ye verildi.

Yine İpekyolu yakınlarında bulunan 3 bin 295 metrekarelik arsa da AKP İlçe Başkanı Fatih Bilen’in amcası olduğu belirtilen Turan Bilen’e sadece 11 bin 500 TL’ye verildi.

Pazarlık usulü artırma yöntemiyle “ihale edilen” arsanın şu anki değerinin ise en az 500 bin TL olduğu kaydedildi.

“2017/50” No’lu kararın altında imzası bulunanlar arasında, bir süre önce yolsuzluk iddialarıyla görevden alındığı öğrenilen Belediye Başkan Vekili Kemal Ökten’in bulunması dikkat çekiyor.

Kararın “gerekçe” bölümünde ise “Belediyemize ait Yenişehir Mahallesinde bulunan Tapuca Silopi İlçesi Başak Köyü 425 Ada 2 nolu Parsel 11.238.30 TL tahmini bedelli tamamı 3.295.69 metrekarelik Arsayı 2886 sayılı yasanın 51/a maddesine göre pazarlık usulü artırma ile ihale edilmek üzere 04.05.2017 Perşembe günü saat 10.30’da Belediyede toplanan encümenimiz toplantı saatine kadar ihaleyi 1 (Bir) isteklinin (Turan Bilen) talip olduğu ve aşağıdaki hususlar tespit edilmişti” deniliyor.

Piyasa değerinin altından verilen bir diğer arsa ise İlçe Devlet Hastanesi ile Ahmet Kaya Parkı civarında yer alıyor.

Belediyenin Fen İşleri Müdürü’nün şoförü olduğu ve kayyum döneminde işe alındığı öne sürülen Faysal Efe’ye satılan arsanın büyüklüğü ise 735 metrekare.

Haberde, piyasa değeri 250 bin TL’nin üzerinde olan arsanın ihalesine sadece Efe’nin katıldığı belirtildi.

Previous post
Urfa Birecik'te bir muhtar tutuklandı
Next post
Nusaybin Davası'nda tahliye yok