Ana SayfaGüncelBir savcının mütalaasından: ‘9 yaşındaki çocuk istismara tepki göstermedi, sanık beraat etsin’

Bir savcının mütalaasından: ‘9 yaşındaki çocuk istismara tepki göstermedi, sanık beraat etsin’

HABER MERKEZİ – Antalya’da savcı, 9 yaşındaki çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasına ilişkin davada, çocuğun saldırı esnasında ‘tepki göstermediğini’ söyleyerek sanık erkeğin beraatini talep etti.

Antalya’da 9 yaşındaki bir kız çocuğu 4 Kasım 2017 tarihinde teyzesinin oğlu H.C.M. tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar, 25 yaşındaki H.C.M. tarafından daha sonra da tekrarlandı.

Çocuk, istismardan sonra odadan çıkmak isterken H.C.M.’nin kendisini kolundan tutarak, “Eğer birine söylersen seni öldürürüm” diye tehdit ettiğini söyledi.

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre çocuğun, istismarı babasına anlatması sonucu, olay yargıya taşındı.

Saldırgan serbest bırakıldı

Gözaltına alınan H.C.M., ifadesinden sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık, H.C.M. hakkında “çocuğun cinsel istismarı, tehdit” suçlamasıyla dava açtı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da suçunu inkar eden erkekten şikayetçi olduğunu bildirdi.

Çocuğun ifadeleri hakkında hazırlanan raporda, “Mağdurenin anlatımlarının tutarlı ve samimi olduğu, beyanlarına itibar edilebileceği düşüncesi oluşmuştur” denildi.

Savcı: Tepki göstermedi, sanık beraat etsin

Davanın 11 Ekim’de görülen duruşmasında çocuğun avukatı, sanığın tutuklanmasını istedi.

Ancak bu talebe karşı çıkan duruşma savcısı ise esasa ilişkin mütalaasında çocuğun saldırı anında tepki göstermediğini ‘gerekçe’ göstererek sanığın beraatini talep etti ve şunları belirtti:

“Eylem sırasında ve/veya hemen sonrasında tepki göstermesinin de düşünülmesinin gerektiği, yönlendirilmesinin mümkün olması karşısında üzerine atılı cinsel istismar ve basit tehdit suçlarından cezalandırılmasını gerektirecek kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediği anlaşılmıştır.”

Mahkeme de sanığın tutuklanma talebini reddederek duruşmayı erteledi.

‘Savcının beklediği ne denli mantıklı?’

Savcılığın mütalaasına tepki gösteren çocuğun babası ise şunları söyledi:

“Raporlara rağmen 9 yaşındaki çocuk için savcının, ‘Evde diğer aile bireyleri var, başka odada istismar ve ölümle tehdit edildikten sonra bunu oradakilere söyleyebilirdi’ diyerek üstün cesaret beklemesi ne denli mantıklıdır? Mağdurun anlatımlarına soyut diyor savcılık, ne gibi bir somut delil arandığını anlayamadık. Acaba tecavüze uğrayıp bir yere gömülmesi mi gerekiyordu? Savcı ‘Yönlendirme’ var diyor. Hangi ebeveyn bu şekilde çocuğunu yönlendirebilir?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
29 gündür açlık grevinde: Korsakoff hastası tutuklu Özelmalı 49 kiloya düştü
Sonraki Haber
Fırat'ın doğusuna operasyon mesajını yineleyen Erdoğan'dan yerel seçim açıklaması