Ana SayfaDünyaBM: Yemen’de nüfusun yarısından fazlası açlıkla mücadele ediyor

BM: Yemen’de nüfusun yarısından fazlası açlıkla mücadele ediyor

HABER MERKEZİ – Birleşmiş Milletler, iç savaşın yaşandığı Yemen’de ülke nüfusunun yarısından fazlasının açlıkla mücadele ettiğini açıkladı. BM yetkilisi, açlık tehlikesinin “bölgedeki uzmanların hayatları boyunca tanık oldukları her şeyden çok daha büyük olabileceğini” söyledi.

Birleşmiş Milletler (BM) üç yıldan uzun bir süredir iç savaşın etkisi altında olan Yemen’de açlık çekenlerin sayısının 14 milyona ulaşabileceğini ve bu sayının ülke nüfusunun yaklaşık yarısına tekabül ettiğini açıkladı.

BM Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock tarafından New York’daki BM Güvenlik Konseyi’nde yapılan açıklamada, açlık tehlikesinin gün geçtikçe daha ağır bir sorun haline geldiğine dikkat çekildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre BM yetkilisi, açlık tehlikesinin “bölgedeki uzmanların hayatları boyunca tanık oldukları her şeyden çok daha büyük olabileceğini” söyledi.

‘Dünyanın en büyük insani krizi’

Ülkedeki durumun ‘şoke edici’ olduğunu vurgulayan Lowcock, BM’nin bölgede ancak 8 milyon insan için yardım organize ettiğini hatırlatarak, insani yardım ulaştırılabilmesi için en kısa sürede ateşkes sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Ülkede açlık nedeniyle yeteri kadar beslenemeyen çocuklar gelişim sorunları yaşıyor. Sağlık hizmetlerinin sekteye uğradığı ülkede aynı zamanda kolera gibi bazı salgın hastalıklar da devam ediyor.

Yemen’deki durumu “dünyanın en büyük insani krizi” olarak değerlendiren BM’nin verilerine göre, savaşta 28 binden fazla insan hayatını kaybetti. Bu sayı içindeki yaklaşık 10 bin sivilin bombalı saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtiliyor.