Ana SayfaEkonomiBu kez züccaciye: Bernardo konkordato talep etti

Bu kez züccaciye: Bernardo konkordato talep etti

HABER MERKEZİ –  Ayakkabı, inşaat, turizm ve sağlık sektörlerinden gelen konkordato haberlerine bir sektör daha eklendi. 850 çalışanı bulunan züccaciyeci Bernardo da konkordato başvurusunda bulundu.

Konkordato ilan eden şirketlere bir yenisi daha eklendi.

35 ilde 150 mağazası bulunan züccaciyeci Bernardo konkordato başvurusunda bulundu.

Toplam 850 çalışanı bulunan ve 1984 yılından beri faaliyet gösteren Bernardo’nun yönetim kurulundan yapılan açıklamada, son dönemde piyasalarda yaşanan nakit sıkışıklığı, döviz ve faizlerdeki aşırı yükseliş ve bankaların kredi imkanlarını kısıtlaması sonucunda, şirket işleri için gereken nakit akışını sağlamakta zorlanmaya başladığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Piyasa koşullarına göre faaliyetimize devam etmek, ödeme yapımızda sürdürülebilir değişiklikler yapmak, yasal süreçleri düzenlemek adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma süreci başlatılmıştır. Bu kapsamda, Avukatımız Hamdi Say aracılığı ile yetkili Asliye Ticaret Mahkemesine konkordato talepli başvuru yapılmış, başvuru talebimiz mahkemece uygun bulunarak gerekli tedbir kararı verilmiştir.”

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Previous post
Ahmet Türk: İkinci kez bir kayyum çılgınlığı bu sefer o kadar kolay olmayacak
Next post
Ödenmeyen ücretleri için eylem yapan işçilerin talebi kabul edildi