Ana SayfaMedyaBulgaristan’da bir gazeteci cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürüldü

Bulgaristan’da bir gazeteci cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürüldü

HABER MERKEZİ – Bulgaristan’da araştırmacı gazetecilik yağan Viktoria Marinova cinsel saldırıya maruz bırakılıp öldürüldü. Marinova’nın son dönemlerde AB fonlarıyla ilgili bir yolsuzluk olayını araştırdığı belirtildi.

Bulgaristan’da yaşayan araştırmacı gazeteci Viktoria Marinova’nın Cumartesi günü Ruse kentinde cenazesi bulundu.

Polis 30 yaşındaki Marinova’nın cinsel saldırıya maruz bırakıldıktan sonra öldürüldüğünü açıkladı.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın medya özgürlüğü temsilcisi Harlem Desir sorumluların bir an önce adalet önüne çıkarılması için Bulgaristan makamlarına tam ve etkin bir soruşturma yürütmeleri çağrısında bulundu.

Yolsuzluğu araştırıyordu

TVN televizyonunda muhabir ve yapımcı olarak çalışan gazetecinin son dönemlerde Avrupa Birliği (AB) fonlarının, yerel yöneticiler tarafından rüşvet için kullanıldığı iddialarını araştırdığı belirtildi.

Marinova, bu haber üzerine çalışan ve Bulgar polisi tarafından Eylül ayında gözaltına alınan iki gazeteci ile röportaj yapmış, program 30 Eylül’de yayınlanmıştı.

Öldürülen üçüncü gazeteci

Öte yandan Marinova, son bir yıl içinde AB ülkelerinde öldürülen üçüncü gazeteci oldu.

Maltalı gazeteci Daphne Caruana Galiza 2017’nin Ekim ayında otomobiline düzenlenen bombalı saldırı sonucu öldürülmüş, Slovak gazeteci Jan Kuciak ise 2018’in Şubat ayında evinde ölü bulunmuştu.

Bu iki gazeteci de ülkelerindeki politikacılarla iş insanları ve mafya üyeleri arasındaki şaibeli ilişkileri ve yolsuzluk iddialarını araştırıyordu.