Ana SayfaÇalışma YaşamıCandy Hoover’da kıyıma karşı bin işçiden dayanışma eylemi

Candy Hoover’da kıyıma karşı bin işçiden dayanışma eylemi

HABER MERKEZİ – Candy Hoover Doruk fabrikasında 16 işçinin işten çıkarılması nedeniyle dün üretimi durduran bine yakın işçinin eylemi sürüyor.

Eskişehir’de kurulu Candy Hoover Doruk fabrikasında 16 işçinin işten çıkarılması sonucu bine yakın işçi, dün üretimi durdurmuştu.

İşçilerin eylemi 2. gününde devam ediyor.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı olan Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler, üretim müdürünün her saat başı işçilerin videosunu çektirdiğini ve eylemin ‘kanunsuz’ olduğunu öne sürdüğünü belirtiyor.

“İşveren toplu sözleşmeye uymuyor” diyen işçiler, ‘asıl kanunsuzluğun işveren’ tarafından yapıldığını kaydediyor.

Ankastre, ocak, kurutma makinesi ile bulaşık makinesi üretimi yapan Candy Hoover Euroasia Ev Gereçleri A.Ş’ye ait 3 fabrika bulunuyor.

16 sözleşmeli işçinin işten çıkartılması üzerine fabrikaların üçünde de üretimin durdurulduğu belirtiliyor.

Neler oluyor?

Evrensel’in haberine göre Eskişehir’de bulunan Renta ve Doruk fabrikalarındaki işçiler, geçtiğimiz hafta da yarım saatlik iş bırakma ve mesaiye kalmama eylemi yapmıştı.

İşçiler, taleplerinin, sözleşmeli işçilerin kadroya alınması, yemek ve servislerin iyileştirilmesi ve baskılara son verilmesi olduğunu kaydetmişti.

Eylemin ardından Birleşik Metal-İş ile fabrika yönetimi arasında görüşmelere başlanmış, işçilerin talepleri masaya yatırılmıştı.

İşçilerin taleplerinin 11 maddede toplandığını söyleyen sendika yetkilileri, işçilere yaptıkları açıklamada, talepler kabul edilmezse eylemlerin artarak devam edeceğini söylemişlerdi.