Ana SayfaDünya‘Cemal Kaşıkçı nasıl öldü, sorumlu kim?’

‘Cemal Kaşıkçı nasıl öldü, sorumlu kim?’

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın “konsoloslukta çıkan bir kavga” nedeniyle öldüğünü duyurmasının ardından açıklama yapan Almanya Başbakanı Merkel, “Hala hiçbir şey aydınlatılmadı” dedi. Hollanda Başbakanı Rutte ise “Belirsiz kalan birçok nokta var. Nasıl öldü? Sorumlu kim?” diye sordu.

Suudi Arabistan, 2 Ekim’den bu yana kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın “konsoloslukta çıkan bir kavga” nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Riyad yönetimi 18 Suudi Arabistan vatandaşının gözaltına alındığını, iki üst düzey yetkilinin görevden alındığını ve istihbarat örgütlerinin yeniden düzenleneceğini de duyurmuştu.

Ancak yapılan açıklamada gazeteci Kaşıkçı’nın cenazesinin akıbetine ilişkin bilgi verilmemişti.

Merkel: Hala hiçbir şey aydınlatılmadı

Kaşıkçı’nın hayatını kaybettiğinin kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, halen olayın tam olarak aydınlatılmadığına işaret etti.

Merkel, Kaşıkçı’nın öldürülmesini “korkunç” olarak niteleyerek, “Hala hiçbir şey aydınlatılmadı. Elbette konunun tam olarak aydınlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Rutte: Nasıl öldü, sorumlu kim?

Hollanda Başbakanı Mark Rutte de Kaşıkçı’nın ölümünün doğrulanmasının ardından yaptığı açıklamada, daha geniş kapsamlı bir soruşturmanın gerekli olduğunu belirtti.

Rutte, “Belirsiz kalan birçok nokta var. Nasıl öldü? Sorumlu kim? İlgili tüm gerçeklerin mümkün olan en kısa sürede açıklığa kavuşturulmasını bekliyorum ve umut ediyorum” diye konuştu.


Trump: Suudi Arabistan’ın ‘Kaşıkçı’nın ölümü’yle ilgili açıklaması güvenilir

‘Kayıp gazeteci’ vakası: Suudi Arabistan, Kaşıkçı’nın ‘kavgada öldüğünü’ açıkladı