Ana SayfaBilim ve TeknolojiCüce gezegen sayesinde dokuzuncu gezegen bulunabilir

Cüce gezegen sayesinde dokuzuncu gezegen bulunabilir

HABER MERKEZİ – 2015 yılında keşfedilen bir cüce gezegenin, Güneş Sistemi içerisinde olduğu varsayılan 9’uncu gezegenin varlığının tespitinde önemli bir aşama olduğu duyuruldu.

Uluslararası Astronomi Birliği (IAU)’ya bağlı Minor Planet Center tarafından yapılan açıklamaya göre, ‘2015 TG387’ (“The Goblin”) adı verilen cüce gezegenin varlığı resmen onaylandı.

300 kilometrelik çapı nedeniyle cüce gezegen olarak kabul edilen The Goblin, Dünya’ya olan uzaklığının Dünya’nın Güneş’e olan uzaklığından 80 kat daha fazla olduğu tespit edildi.

Fırat Haber Ajansı’nın haberine göre The Goblin’in üzerinde bulunduğu yörüngenin büyüklüğü sayesinde bu uzaklığın 2300 kata kadar çıkabildiği belirlendi.

The Goblin’in Güneş etrafındaki döngüsünün ise 40 bin yılı bulduğu anlaşıldı.

9’uncu gezegen bulunabilir

Cüce gezegenin bulunduğu yörüngenin büyüklüğünü hesaba katan uzmanlar, bu sayede Güneş Sistemi’nde henüz tespit edilemeyen 9’uncu gezegenin yerinin de bulunabileceğini varsayıyor.

‘Planet 9’ veya ‘Planet X’ olarak adlandırılan bu gezegenin The Goblin’in de aralarında olduğu diğer uzay cisimleriyle aynı yönde dönen bir gezegen olabileceği tahminler arasında.

Ancak bu gezegenin cüce gezegenler ile diğerlerinin döngüsünü düzenleyen bir stabilizatör olabileceği de varsayılıyor. Henüz bulunamayan gezegenin Dünya’dan birkaç kat daha büyük olduğu sanılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Tekirdağ'da bir kadın boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
"3. Havalimanı'ndaki inşaat işçilerinin talep listesi bir ihbarnamedir"