Ana SayfaÇalışma YaşamıDosya istinafta, işçilerin eylemi 426. gününde: ‘Hakkımızı alana kadar bu yoldan dönüş yok’

Dosya istinafta, işçilerin eylemi 426. gününde: ‘Hakkımızı alana kadar bu yoldan dönüş yok’

HABER MERKEZİ – Antep’te sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Babacanlar Kargo’dan dokuz işçi, işe iade davasını kazanmalarına rağmen işverenin kararı üst mahkemeye taşımasından dolayı 426 gündür eylemlerini sürdürüyor. İşçilerden Ramazan Akınal, “Hakkımızı tam anlamıyla alana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz” diyor.

Antep’te Babacanlar Nakliyat ve Kargo şirketinde Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜM-TİS) üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan dokuz işçi, işe geri dönme talebiyle yaptıkları eylemin 317’nci gününde hukuki mücadeleyi kazanmıştı.

Fakat işverenin yerel mahkemenin kararını istinafa taşımasından dolayı işyerinin önünde bekleyiş sürüyor.

İşçilerin eylemi bugün itibarıyla 426’ncı gününde.

‘Geç gelen adalat, adalet değildir’

İşçilerden Ramazan Akınal, “Hakkımız ve emeğimiz için gerekirse bir 426 gün daha bekleyebiliriz” diyor.

Dosyanın 5 aydır istinafta beklediğini kaydeden Akınal, MA’ya yaptığı açıklamada, yargı sürecinin ağırdan alındığını kaydederek, “Geç de olsa kazanan biz oluyoruz, ancak geç gelen adalet, adalet değildir” diye belirtiyor.

“Dosyaların geç ilerlemesi bizler açısından çok büyük sıkıntıdır. İş dosyalarında yargı süreci çok geç ilerliyor. İstinafta ne kadar kalır bilmiyoruz, ancak bizler kararlılıkla bekliyoruz.”

‘Bu yoldan dönüş yok’

Soğuğun ve olumsuz hava koşullarının hak arama mücadelelerini etkilemediğini vurgulayan Akınal, bu süreçte ailelerinden ve sendikadan destek gördüklerini söylüyor ve ekliyor:

“Soğuk da olsa, sıcak da olsa hakkımız verilene kadar grevi bırakmayacağız. Sendika, aile ve irademizden aldığımız güç ile hak mücadelemizi yargı alanında tam anlamıyla kazanacağız. Hakkımızı tam anlamıyla alana kadar bu yoldan dönmeyeceğiz.”

Akınal son olarak “Sendikasız işçi, patronlar için bulunmaz bir nimettir” ifadelerini kaydederek, “Bu işin başı ne kadar zor ise, sonrasından büyük kolaylık var. Sendikasız işçide iplerin hepsi patronun elindeyken, sendikalı işçide iplerin hepsi işçinin elindedir” sözlerini kaydetti.

Previous post
Yüksekova'da sel: İki köy sular altında kaldı, yurttaşlar tahliye edildi
Next post
Cezaevinden firar edip Kadıköy’de 11 kişiyi bıçaklayan kişi tutuklandı