Ana SayfaEğitimEğitim Bakanı duyurdu: Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor

Eğitim Bakanı duyurdu: Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere verilen hizmetiçi eğitimlerin 4 yıl içinde tamamen değişeceğini belirterek, “Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere verilen hizmetiçi eğitimlerin 4 yıl içinde tamamen değişeceğini açıkladı.

İktidarın 2023 eğitim hedefinde öngörülen çalışmalarının pilot uygulamaların ardından gerçekleşeceğini belirten Selçuk, “Öğretmenlere yüksek lisans zorunluluğu geliyor” diye ekledi.

12 Eylül’den bu yana öğretmen yetiştirme sisteminde köklü bir değişikliğe gidilmediğini söyleyen Bakan Selçuk, şunları dile getirdi:

“Öğretmenin geldiği kaynağı düzenlemeliyiz. Eğitim fakültelerini tercih eden öğrencilerin daha yüksek puanlarla girmesi için birtakım düzenlemeler yapmalıyız. Çıtayı yükseltip, az sayıda öğrenci mezun etmeliyiz. Şu anda 40 binin üzerinde öğrenci mezun oluyor. Daha az sayıda öğrenciyle eğitimde istihdamı iyileştirmek mümkün. Eğitimin niteliğinin arttığı durumlarda öğretmen adaylarının gelir seviyesinin artması gibi başka olasılıklar olacak. Orta vadede yüksek lisans yapmayanın öğretmen olmaması gerekir.”

Ne olmuştu?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı”nda yaptığı konuşmada öğretmenliğe kabulde uygulanan ‘pedagojik formasyon’ şartını kaldıracaklarını açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan bilgilendirmede, ‘pedagojik formasyon’un bundan böyle yüksek lisans programı haline getirileceği duyurulmuştu.

“Daha önce sertifika programı olarak uygulanan ‘pedagojik formasyon’ bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilerek, Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı olarak uygulanacak.”


MEB: ‘Pedagojik formasyon’ yüksek lisans programı olacak




Önceki Haber
Avusturya da BM’nin ‘mülteci paktı’ndan çekiliyor
Sonraki Haber
AKP’nin teklifi KHK'li doktorları tamamen işsiz bırakıyor, hedefteki TTB tepkili