Ana SayfaGüncelErdoğan: İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız

Erdoğan: İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devri için MHP’yle birlikte bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan ziyareti dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti ve İş Bankası’ndaki Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hisselerine değindi.

Erdoğan, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdiğinden beri kendisinden haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin “Olayı tüm boyutlarıyla araştırıyoruz” dedi ve ekledi: “Böyle bir hadiseyle ilgili olarak bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Çünkü sıradan bir olay değil.”

Açıklamalarında CHP’ye de yüklenen Erdoğan, “Bunlar diplomasiden de anlamıyorlar. Netice itibarıyla İstanbul’daki olay, tüm boyutlarıyla soruşturuluyor” diye konuştu.

İş Bankası hisseleri

CHP’nin İş Bankası’ndaki yüzde 28,10 oranındaki hisseleri için de “CHP hisselerinin Hazine’ye devri için düzenleme yapacağız” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim.”

İş Bankası’na CHP’den dört üye

CHP’nin eski genel başkan yardımcısı ve aynı zamanda İş Bankası Yönetim Kurulu’nun eski üyesi Mustafa Özyürek, konuya ilişkin 2015 yılında yaptığı açıklamasında, bankadan elde edilen kârın partiye intikal etmediğini kaydetmişti.

CHP’nin İş Bankası’nın 11 üyeli yönetim kuruluna dört üye atama yetkisine sahip olduğunu belirten Özyürek, “Atatürk’ün vasiyeti gereği bu kâr payından Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na para aktarılıyor” diye konuşmuştu.

Özyürek, son olarak bankaya atanacak yönetim kurulu üyelerinin gelenek gereği CHP Genel Başkanı’nca yapıldığını bildirmişti.




Önceki Haber
S&P'den Türkiye ekonomisi için 'resesyon' uyarısı
Sonraki Haber
Yörsan'dan da konkordato kararı