Ana SayfaGüncelErdoğan’a sordu: Sana cahil dedi, damadına tazminat davası açacak mısın?

Erdoğan’a sordu: Sana cahil dedi, damadına tazminat davası açacak mısın?

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, Hazine Bakanı Albayrak’a McKinsey ile ilgili sözlerini hatırlatarak “Kayınpederin bunu iptal etti. Cehaletten mi ihanetten mi?” diye sordu, bir soru da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltti: “Sana hain, cahil dediği için damadın hakkında tazminat davası açacak mısın?”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması üzerinden hükümeti eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsmet İnönü eleştirisine yanıt verdi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da ABD’li uluslararası yönetim şirketi McKinsey üzerinden soru yöneltti.

Suudi gazeteci: “Ne oldu kimse bilmiyor”

“Bir yabancı gazeteciyi koruyamıyorsan onun güvenliğini sağlayamıyorsan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden söz edilebilir mi?” diye soran CHP lideri, “Cemal Kaşıkçı ne oldu kimse bilmiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, Washington Post’un paylaştığı kamera görüntülerine göndermede bulunarak da “Cemal Kaşıkçı’nın konsolosluğa gidişiyle ilgili görüntüyü yabancı bir haber ajansı yayınlıyor” dedi.

Suudi Arabistan ile Türkiye’nin ilişkilerini gözden geçirmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Sorumlular yargıya teslim edilmeli. Dokunulmazlığı olanların sınırdışı edilmesi lazım. Bunu yapabilirler mi göreceğiz” diye konuştu.

Erdoğan’a İnönü yanıtı: “Devlet geleneğini bile istismar ediyorsun”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampının kapanışında İsmet İnönü’nün ABD bayrağı ile olan fotoğrafını göstererek CHP’yi eleştirmesine de yanıt verdi.

Erdoğan’ın gösterdiği fotoğrafın farklı bir açıdan çekilmiş halinde fotoğrafta İnönü’nün hem Türk hem de ABD bayrağı tuttuğu arşiv fotoğraflarıyla doğrulanmıştı.

Bu konu üzerinden Erdoğan’a yanıt veren CHP lideri, “Bu bir gelenektir. Yabancı devlet başkanı varsa o ülkenin bayrağıyla beraber sallanır. Adam devlet geleneğini bile istismar ediyor” dedi.

Albayrak’a McKinsey sorusu: “Cehaletten mi ihanetten mi?”

Kılıçdaroğlu ayrıca Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ABD’li uluslararası yönetim şirketi McKinsey ile ilgili sözlerini hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyeti ve 16 bakanlığını Amerika şirketine teslim edecekti. Kayınpederin bunu iptal etti. Cehaletten mi ihanetten mi?” diye sordu.

CHP lideri Erdoğan’a da, “Damadın hakkında tazminat davası açacak mısın? Sana hain, cahil dediği için” diye seslendi.

Previous post
Hükümetin enflasyonla mücadele planı: Gaza ve elektriğe 2 ay zam yok
Next post
Tutuklu HDP milletvekili Leyla Güven'in de evine polis baskını