Ana SayfaGüncelErdoğan’dan AB için ‘referandum’ sinyali: Bize düşen 81 milyona gitmek

Erdoğan’dan AB için ‘referandum’ sinyali: Bize düşen 81 milyona gitmek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB için “Sona yaklaştığını görüyorum” dedi, AB konusunda referandum sinyali verdi: “Bize düşen -yarın gazetelere iyi başlık olur- 81 milyona gitmek, onların kararına bakmak.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı TRT World Forum’un kapanış oturumunda konuştu.

BM’ye eleştiri

Konuşmasında ağırlıklı olarak Birleşmiş Milletler’in (BM) misyonu ve Avrupa Birliği (AB) üyeliği üzerinde duran Erdoğan, “BM’de 5 daimi üye dönemi geçti. Bu İkinci Dünya Savaşı şartlarıydı. Aynı şartları yaşamıyoruz. Yeni bir dönüşüm, değişime gitme zamanıdır” dedi.

BM Güvenlik Konseyi’nde bütün kıtaların temsil edilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “Yeni dönüşüm-değişimde, 193 üyenin de içinde yer alacağı, dönüşümlü olarak daimi üye sıfatı alması lazım” dedi.

İdlib

Erdoğan, Rusya ile varılan Soçi mutabakatı konusuna da değindi.

İdlib’in çevresinde 12 gözlem noktaları olduğunu, onun arkasında da Rusya’nın 10 gözlem noktasının bulunduğunu söyleyen Erdoğan, İstanbul’da yapılacak dörtlü zirveden de olumlu bir sonuç alacaklarını söyledi.

AB için referandum sinyali

Avrupa Birliği üyeliği konusunda ise, “AB’nin sona yaklaştığını görüyorum” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bir an önce yaklaşılsa da istikametimizi çizsek diyorum. Çünkü sene 63, sene 2018. Hâlâ bizi oyalıyorlar. Böyle bir zulüm olmaz ya. Yani hiçbir alanda bizimle mukayese edilemeyecek ülkeler AB’ye üye yapıldı. Kopenhag kriterlerini a’dan z’ye yerine getirdik. Ama bunlarla yakından uzaktan alakası olmayanlar şuan üye. Ve Türkiye ile ilgili sudan sebeplerle karşımıza geliyorlar. Alacaksanız alın, almayacaksanız söyleyin biz yolumuza, siz yolunuza gidin. Yormayalım birbirimizi.”

“AB ne kadar güçlü olursa biz de o kadar güçlü oluruz. Bizim AB’ye katacağımız çok şey var, onların da bize katacağı çok şey olabilir. Ama bu mantıkla giderse, bize düşen de – yarın gazetelere iyi başlık olur – 81 milyona gitmek. 81 milyon ne karar veriyor ona bakmak.”

Previous post
Dev Yapı-İş başkanı Özgür Karabulut gözaltına alındı
Next post
Endonezya'daki deprem ve tsunamide yaşamını yitirenlerin sayısı 1550'yi aştı