Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Danıştay’a ‘öğrenci andı’ tepkisi: Millet beni tokatlıyor, sizi değil

Erdoğan’dan Danıştay’a ‘öğrenci andı’ tepkisi: Millet beni tokatlıyor, sizi değil

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay tarafından verilen ‘öğrenci andı’ kararına tepki gösterdi, danıştay üyelerine “2013’ten 2018’e kadar neredeydiniz?” diye seslendi ve ekledi: “Millet sizi tokatlamıyor, beni tokatlıyor.”

Saray’da düzenlenen “Şura-yı Devlet’ten Danıştay’a Uluslararası Sempozyumu”nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen ‘öğrenci andı’ kararına tepki gösterdi.

Yargının yasa koyucu gibi davranmaması gerektiğini savunan Erdoğan, “Yargı gelsin o zaman idare görevini de üstlensin. Yerindelik yetkisini de yargı kendisi kullanıyor böyle bir şey olamaz. Kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor” dedi.

‘Öğrenci andı’ kararına tepki gösteren Erdoğan, Danıştay üyelerine de seslenerek, “2013’ten 2018’e kadar neredeydeniz? Şimdi mi aklınıza geldi? 2018’e kadar niçin acaba bu konuda bir karar verilmedi de şimdi veriliyor?” diye sordu.

Erdoğan, sözlerine “Biz alkışlanması gerektiği zaman alkışlarız, yanlış olduğu zaman söylemek durumundayız. Millet tokat atması gerektiği zaman bana atıyor, yuhalaması gerektiği zaman bizi yuhalıyor, sizi değil. Biz de sizlerden gecikmeyen adil kararlar bekliyoruz” diye devam etti.