Ana SayfaGüncelErdoğan’dan parti içine mesaj: ‘Bu yakınımdır’ diye aday teklif etmeyin

Erdoğan’dan parti içine mesaj: ‘Bu yakınımdır’ diye aday teklif etmeyin

HABER MERKEZİ – Grup toplantısında konuşan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim aday kriterlerinden bahsederken, “Kimse ‘bu yakınımdır’ diye aday teklifiyle gelmesin” diyerek parti içine mesaj verdi.

Partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki gidişata değindi, yerel seçim konusunda açıklamalarda bulundu, YPG üzerinden ABD’ye tepki göstererek bir kez daha Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı verdi.

Ekonomi: Stokçular için gereğini yapacağız

İlkin ekonomi konusunda konuşan Erdoğan, başkanlık sistemine göre hazırlanan ilk bütçenin iki hafta sonra Meclis’e gönderileceğini belirterek, “Yeni bütçeyle ekonomimizi faiz-kur-enflasyon şer üçgeninden kurtararak yeniden ülkemizi büyümeye kavuşturmaya kararlıyız” dedi.

Erdoğan ‘ihracatta büyük bir rekor kırıldığını’ savundu.

Kur krizi ile süren dalgalanma döneminin ‘yavaş yavaş geride kaldığını’ savunan Erdoğan, “Sabırlı olacaksınız, ancak stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular belirlenirse kimse kusura bakmasın biz de gereğini devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle adımımızı atar yaparız” dedi.

Erdoğan ayrıca tüketicilere, “Gerçekten alışılmadık, görülmedik şekilde ürünlerde fiyat farkı varsa bunu zabıtaya bildirin” çağrısı yaptı, “Belediyelere de sesleniyorum zabıtalarınızı uyarın” sözleriyle de belediyelere seslendi.

Yerel seçim: “Kimse ‘bu yakınımdır’ diye aday teklif etmesin”

Erdoğan, Mart 2019’da düzenlenecek yerel seçimlerle ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu.

Tüm seçim bölgelerinde aday çıkartacaklarını söyleyen Erdoğan, “Başarılı hizmetleriyle milletimizin gönlünde yer eden başkanlarımızla devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan parti içine ise “Kimse ‘bu benim yakınımdır, bu benim şuyum buyum’ diye bize aday teklifi için gelmesin” mesajı verdi.

Suriye: ABD’ye ‘silah’ tepkisi

Erdoğan’ın hedefinde ABD de vardı. Suriye’de IŞİD’e karşı YPG ile birlikte hareket eden ve silah yardımında bulunan ABD’ye “Sizden paramızla silah istedik vermediniz. Ama bunları terör örgütüne gönderiyorsunuz” diyen Erdoğan, bir kez daha Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı verdi.

Erdoğan, “Terör koridorunu sonlandırmaya kararlıyız. Bunları dilimiz döndüğümüz kadar anlatacağız” diye konuştu.