Ana SayfaGüncelErkan Baş ve Barış Atay TİP’e geçti

Erkan Baş ve Barış Atay TİP’e geçti

HABER MERKEZİ – 24 Haziran seçimlerinden HDP listelerinden milletvekili seçilen Erkan Baş ve Barış Atay’ın Türkiye İşçi Partisi’ne geçtiği duyuruldu. İki partinin ortak basın açıklamasında, yaşanan gelişmenin ‘ayrılık’ olmadığı belirtildi, dayanışmanın devam edeceği ve mücadelenin birlikte sürdürüleceği vurgulandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile 24 Haziran’da HDP listesinden milletvekili seçilen Barış Atay ve Erkan Baş ortak basın toplantısı düzenledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İrtibat Bürosu’nda düzenlenen toplantıda, TİP’in resmi düzeyde kuruluşunun tamamlamış olmasının ardından Hatay Milletvekili Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş’ın HDP’den TİP’e geçtikleri duyuruldu.

Baş: Bunu ayrılık olarak değerlendirmiyoruz

Toplantıda ilk olarak söz alan İstanbul Milletvekili Erkan Baş, şunları söyledi:

“24 Haziran seçimleri öncesinde TİP’in kurucu meclisi HDP’den gelen ittifak önerisini değerlendirmişti. HDP’yi destekleme kararı aldık. O mücadele sürecinde HDP’den aday olarak aynı hatta mücadelemizi sürdürmeye çalıştık. AKP, 24 Haziran’da HDP’yi baraj altında bırakmak istedi. Ama bunu başaramadı. İktidarın sürekli olarak gayri meşru çabası devam ediyor. Biz bugün bunu ayrılık olarak değerlendirmiyoruz. Daha da güçlendirme, iktidar karşısında emekçi hareketini büyütmektir. HDP’nin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Buldan: Yoldaşlığımızı farklı bir aşamaya çeviriyoruz

Erkan Baş’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da “Heyecanlıyız. Çünkü birlikte yola çıktığımız ve bu yolda birlikte mücadele ettiğimiz bazı arkadaşlarımızla yoldaşlığımızı ve yol arkadaşlığımızı farklı bir aşamaya çeviriyoruz. Bizim için temel prensip ve ilke, halkın özgürlük, demokrasi ve emek mücadelesini yükseltmek ve bu mücadelede birlikte hareket etmektir” dedi.

“TİP’in Meclis’te olmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz”

Buldan, açıklamasının devamında 24 Haziran seçimleri öncesi kurulan ittifakın yeni bir aşamaya geçtiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Artık TİP’in yeniden Meclis’e geri dönme zamanı gelmiştir. HDP milletvekilleri olarak seçilen ve parlamentoya giren iki arkadaşımız kendi partilerine geri dönerek TİP’i Meclis’te temsil edeceklerdir. TİP’in Meclis’te olmasını önemsiyoruz ve destekliyoruz.”

Baş ve Atay’ın TİP’e geçişininin ‘ayrışma’ olmadığının altını çizen Buldan, “Kurumsal düzeyde daha sağlam bir buluşmanın, herkesin kendi rengi ile tam da HDP projesine uygun biçimde bir arada durma kararıdır” dedi.

TİP 53 yıl sonra Meclis’te

Son olarak Erkan Baş ve Barış Atay’a başarılar dileyen Pervin Buldan, sözlerini şöyle noktaladı:

“TİP’in 53 yıl sonra yeniden mecliste olması, bu baskı ortamında hepimizin umutlarını tazeliyor. Bu açıdan da arkadaşlarımızın TİP’e geçerek meclise gelecek olması, ortak mücadelenin hem meydanlarda hem de meclis zemininde daha da güçlenerek gelişmesi anlamına geliyor.”

‘TİP ile HDP arasındaki dayanışma devam edecek’

Daha sonra TİP Merkez Komitesi adına hazırlanan metni Hatay Milletvekili Barış Atay okudu.

Açıklamada, “TİP, 24 Haziran özelinde gerçekleştirdiğimiz ittifakın, bundan sonraki ortak mücadele arayışımıza da ışık tutan çok değerli bir deneyim yarattığını düşünmektedir. Dolayısıyla, bundan sonra da Türk ve Kürt ilericiliğinin ortak mücadelesini, dayanışmasını ve kader ortaklığını güçlendirmek, TİP açısından ihmal edilmeyecek bir görevdir” denildi.

TİP ile HDP arasındaki ‘dostluk ve yoldaşlığın’ korunacağı belirtilen açıklamada, “Sokakta olduğu gibi Meclis’te de faşizme karşı ortak mücadelemiz sürecek; Kürt halkının özgürlük mücadelesi ile dayanışmamız devam edecektir” diye belirtildi.


Bu haber MA’dan kısaltılarak derlenmiştir.
Previous post
Kadın cinayeti: Antep'te bir kadın eşi tarafından öldürüldü
Next post
Sanatçı Charles Aznavour ile Ermeni Soykırımı üzerine