Ana SayfaGüncelFırat’ın doğusuna operasyon mesajını yineleyen Erdoğan’dan yerel seçim açıklaması

Fırat’ın doğusuna operasyon mesajını yineleyen Erdoğan’dan yerel seçim açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin “YSK’nın takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz” dedi, Fırat’ın doğusuna yönelik bir kez daha operasyon mesajı verdi: “Artık dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Fırat’ın doğusu

Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon mesajını bir kez daha yineleyen Erdoğan, “Artık dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız” dedi.

İdlib’de büyük bir felaketin önüne geçmeyi başardık. İmzalar atıldığından bu yana İdlib’de bir sıkıntı yaşamıyoruz, bölgede huzur, sükun var. Şimdi sırada Fırat’ın doğusundaki terör yuvalarının ortadan kaldırılması vardır. Artık dikkatimizi ve enerjimizi Fırat’ın doğusuna çevirmekte kararlıyız.”

“Bizim fiili çatışmaya girme gibi bir amacımız yoktur” diyen Erdoğan, isim vermeden ABD’ye de seslenerek, “Bu sözlerimiz son ikazlarımız olarak değerlendirilmelidir” diye konuştu.

Kaşıkçı cinayeti

Konuşmasında Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmaya da değinen Erdoğan, failin tutuklanan 18 kişinin arasında olduğunu öne sürerek, “Bu 15 artı üç kişinin Türkiye’ye gelmesi talimatını veren kim?” diye sordu.

15 artı üç kişi 18 kişinin tutuklandığı kabul edildi. Bu 18 kişi Kaşıkçı’nın kimler tarafından öldürüldüğünü biliyor, bunun başka izahı yok. Fail bunların içinde. Yerli işbirlikçi kim, bunları açıklayacaksınız. Bunları açıklamadığınız sürece Suudi Arabistan bu zandan kurtulamaz. Aslında fail belli. Bu talimatı veren kim? Bu 15 artı üç kişinin Türkiye’ye gelmesi talimatını veren kim? Bu gelenler kimlerin talimatıyla geldi? Bunu yetkililerin açıklaması lazım. Elimizde başka bilgi belge var, gün ola harman ola. Çok aceleci olmanın da anlamı yok. İlk etapta Kaşıkçı’yı öldürenleri Suudi yetkililer açıklayacak.”

18 kişinin İstanbul’da yargılanması gerektiğini yineleyen Erdoğan, “Suudi başsavcı Pazar günü Türkiye’ye gelecek, görüşmeler yapılacak” bilgisini de paylaştı.

Yerel seçimler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2019 tarihinde yapılması kesinleşen yerel seçimlere ilişkin olarak şunları dile getirdi:

“YSK’nın takvimini beklemeden birtakım süreçleri tamamlamak istiyoruz. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili değerlendirmelerimiz belirli bir safhaya geldi. Mahalli seçimlerin kendine göre dinamikleri vardır. Mahalli seçimlerde aday tespitleri çok önemli bunun yanında belediye meclis üyeleri isim isim çok önemli, il genel meclis üyeleri isim isim çok önemli. Aday belirlemeden seçim kampanyasına kadar her aşamada bu dinamikleri göz önünde tutmak gerekiyor. Cumhur İttifakı’na olan bağlılığımızı sürdürmekle birlikte 2019 Mart’ıyla ilgili seçim ittifakı işini karşılıklı olarak bir kenara bıraktık. MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek.”

Adaylıklar konusunda partisine de seslenen Erdoğan, “Kim ki partimizi kendi heva ve heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa onunla külahları değişiriz. Bu konudaki hassasiyetlerimiz ileri derecede. Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasın” diye belirtti.