Ana SayfaÇalışma YaşamıFlormar işçileri: Coşkumuzu hiç kaybetmedik, asla geri adım atmayacağız

Flormar işçileri: Coşkumuzu hiç kaybetmedik, asla geri adım atmayacağız

HABER MERKEZİ – Flormar kozmetik firmasında sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 166 gündür eylemlerini sürdüren işçiler, kışın zor şartlarına rağmen eylemlerine devam edeceklerini vurguladı. İlk coşkularını kaybetmediklerini vurgulayan işçiler, eylemlerinden ‘asla geri adım atmayacaklarını’ da söyledi.

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Flormar kozmetik firmasında, Petrol-İş Sendikası’nda sendikalaştıkları gerekçesiyle işten çıkarılan çoğu kadın yaklaşık 132 işçi, 15 Mayıs’tan bu yana fabrika önünde sürdürdükleri eylemde 165 günü geride bıraktı.

Fabrika önünde mesai saatleri süresince bekleyen işçiler, eylemlerini kışın soğuk günlerinde de sürdürmekte kararlı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Elif Çetiner’e konuşan işçiler, haklarını alana kadar eylemden vazgeçmeyeceklerini dile getiriyor.

‘İlk günkü coşkumuzu hiç kaybetmedik’

14 yıl boyunca Flormar’a emek harcadığını belirten Nurhan Güler, eylemlerinin başındaki coşkularını kaybetmediklerini vurgulayarak, “15 Mayıs’tan beri burada direniyoruz. İlk günkü coşkumuzu hiç kaybetmedik. Özellikle dayanışmamıza destek olunması bize daha fazla güç ve direnme azmi verdi” dedi.

Baskılara maruz kaldıklarını hatırlatan Güler, “Ses araçlarımıza müdahale edilerek sesimizin duyulmasına engel olundu. Pankartlarımızı söktüler, hatta kaldırımlarda oturmamıza bile izin vermediler. Ne kadar müdahale edilirse edilsin biz burada olmaya, haklarımızı talep etmeye devam edeceğiz” diye belirtti.

‘Kış geldi ama direnmeye devam edeceğiz’

İşsizlik maaşından da faydalanmadıklarını söyleyen Güler, eylemlerine devam edeceklerini vurguladı.

“Her şeye rağmen burada direnmeye devam ediyoruz. Okulların açılması ile eğitim giderleri başladı. Çocuklarımızın okulundan geri kalmaması için bir dayanışma başlatıldı. Bu dayanışma ile yalnız olmadığımızı ve mücadelemizde haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Bize gelen okul araç gereçlerinden fazla olanları bizde Batman’da ihtiyacı olan bir okula gönderdik ve dayanışma ağımızı genişlettik.

“Kış geldi, havalar soğudu ama biz burada olmaya devam edeceğiz. Sürdürdüğümüz direniş artık Flormar direnişinin ötesinde işçiler adına bir misyon alarak devam ediyor. Hak talep eden bütün işçiler, emekçiler adına buradayız. Bizim kazandığımız mücadele direnişte olan tüm emekçilere bir umut olacaktır. Bundan kaynaklı tüm şartları zorlayarak direnmeye devam edeceğiz.”

‘Vazgeçmeyeceğiz’

Eylemin kendilerine yeni bir bakış açısı kazandırdığına ifade eden Zuhal Aktaş da vazgeçmeyeceklerini vurgulayarak, “Daha önce televizyonlarda işçi direnişlerini izliyordum. Polisin direnenlere nasıl zor kullandığını görüyordum. Hak talep etmenin karşılığı gaz bombası, su, şiddet oluyordu. Hatta atılan gazdan etkilenerek hayatını kaybeden insanlar oldu bu ülkede. Her izlediğim de canım yanardı. Şimdi ben burada direnişteyim ve daha iyi anlıyorum her şeyi. Her an bize de müdahale edebilirler bunu biliyorum ama vazgeçmeyeceğiz” dedi.

‘Asla geri adım atmayacağız’

Bir buçuk yıl çalıştıktan sonra işten çıkarılan Filiz Kılıç ise aylardır sürdükleri eylemin kendisine çok şey öğrettiğini belirterek, “Beraber çalıştığım ama hiç tanımadığım insanlar ile burada aile olduk” dedi.

Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

“Direniş çok güzel. Çok şey öğretti, kazanacağımıza da eminiz ama bizi endişelendiren şey sonrası. Fabrikadan içeri gireceğiz. Sendikalı olarak çalışmaya başlayacağız bunu biliyorum. Öte yandan bir korku var. Nasıl çalışacağız sorusu kafamızın bir yerinde sürekli duruyor. Farklı fabrikaların bizi işe almaması için yazılar gönderildiğini de biliyoruz. İşe döndüğümüzde mobbingin artacağının da farkındayız ama asla geri adım atmayacağız.”




Önceki Haber
3 bin 500 çalışanı var: Pamukkale Turizm de konkordato istedi
Sonraki Haber
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı