Ana SayfaDünyaGazeteci Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı edilmeyecek

Gazeteci Adil Yiğit, Almanya’dan sınır dışı edilmeyecek

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında “Gazetecilere Özgürlük” tişörtü giyerek yaptığı protestoyla gündeme gelen ve Almanya’da oturum izni uzatılmayan gazeteci Adil Yiğit’in sınır dışı edilmeyeceği açıklandı.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel’le düzenlediği basın toplantısında “Gazetecilere Özgürlük” yazılı bir tişört giyerek protesto gösterisi düzenleyen Hamburglu gazeteci Adil Yiğit’in Almanya’daki oturma izninin uzatılmadığı bildirilmişti.

Ancak Hamburg Yabancılar Dairesi sözcüsü tarafından dün yapılan açıklamada, gazeteci Adil Yiğit’e “insani nedenlerle” yeni bir oturum izni verileceği belirtildi.

Böylelikle Adil Yiğit Almanya’dan sınır dışı edilmeyecek.

DW Türkçe’nin haberine göre sözcü, hukuki olarak Yiğit’e ancak oturum izninin farklı gerekçelerle verilmemesi durumunda, “insani nedenlerle” bir oturum izni verilebileceğini ifade etti.

Bu yasal prosedür nedeniyle Yiğit hakkında sınır dışı kararı çıktığını belirten sözcü ancak bu kararın uygulanmayacağına dikkat çekti.