Ana SayfaGüncelGazeteci Ziya Ataman’a yine tahliye yok

Gazeteci Ziya Ataman’a yine tahliye yok

HABER MERKEZİ – Cezaevinde bağırsakları iflas eden gazeteci Ziya Ataman’ın aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 19 kişinin yargılandığı davanın 4’üncü duruşmasında da tahliye çıkmadı.

30 ayı aşkındır tutuklu yargılanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 19 kişi hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması, Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuksuz yargılananlar katılmazken, gazeteci Ataman ve diğer tutuklu yargılananlar ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden katıldı.

Sanık avukatların hazır bulunduğu duruşma salonuna, küçük olması gerekçe gösterilerek tutuklu yakınları ve gazeteciler alınmadı.

Mahkeme başkanının değiştiği duruşmada savunma yapan gazeteci Ataman ve diğer sanıklar, önceki savunmalarını tekrarlayarak, tahliyelerini talep etti.

Daha sonra söz verilen iddia makamı ise tutuklu olanların tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.

Tahliye yok, duruşma 17 Ocak’a ertelendi

Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, dokuz tutuklunun tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 17 Ocak 2019 tarihine erteledi.

Mahkeme ayrıca, Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde aynı sanıklar hakkında açılan bir başka dosya ile bu dosyanın birleştirilmesi yönünde yapılan talebi ise daha sonra kararlaştıracağını belirtti.

Gazeteci Ziya Ataman, 11 Nisan 2016’dan bu yana tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bağırsaklarının iflas ettiğini ve ilaçlarla ayakta kaldığını aktarmıştı.

Previous post
'La Casa De Papel'in üçüncü sezonunun tanıtımı paylaşıldı
Next post
Real Market işçilerinden AVM'de kasa kilitleme eylemi