Ana SayfaGüncelİddianamesiz bir yıldır tutuklu olan Osman Kavala’dan açık mektup

İddianamesiz bir yıldır tutuklu olan Osman Kavala’dan açık mektup

HABER MERKEZİ – Bir yıldır iddianamesiz cezaevinde olan Osman Kavala, kaleme aldığı açık mektupta serbest bırakılmasını talep etti.

Bir yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala açık bir mektup kaleme aldı.

Kavala’nın mektubu, avukatlarının katılımıyla İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında okundu. O mektup şöyle:

“Silivri’de ikametimin birinci yılı tamamlandı. Beni anayasal düzeni ve hükümeti devirmeye teşebbüsle suçlayanların her geçen gün bu suçlarla alakam olmadığını daha iyi fark ettiklerine inanıyorum. Ancak bu öğrenme süreci benim özgürlüğüm pahasına oluyor. Hayatımdan aylar eksiliyor.

“Bir an önce özgürlüğüme, aileme dostlarıma kavuşmak istiyorum. Bununla birlikte yıllardır sakıncalarını vurgulamaya çalıştığımız peşinen ceza haline gelmiş mahkeme öncesi uzun tutuklamalara ve yargılamalara artık bir son verilmesini de hayati önemde görüyorum. Benim durumumun bu sakat tutuklama rejiminin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına ve yargısına verdiği zararın daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunacağına ümit ediyorum.

“Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi normlarına aykırı, insan özgürlüğüne değer vermeyen bir anlayış nedeniyle mağdur olanlara özgürlüklerinin iade edilmesinin devletin en önemli önceliklerinden birisi olduğunu düşünüyorum.”

Toplantıda Kavala’nın avukatlarından İlkan Koyuncu, müvekkilinin bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunmasına rağmen bir iddianamenin mevcut olmamasını eleştirdi.

Avukatların kayıtlara erişiminin sınırlı olduğuna değinen Koyuncu, bu nedenle müvekkillerine yöneltilen suçlamaların arka planından bihaber olduklarına dikkat çekti.

Bir yıldır tutuklu

Türkiye’de uzun yıllardır sürdürdüğü sivil toplum girişimleri ile tanınan Kavala, 18 Ekim 2017 tarihinde Goethe Enstitüsü ile birlikte gerçekleştirilmesi planlanan bir projenin toplantısından döndüğü sırada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

Kavala, “Gezi eylemlerinin yöneticisi olmak” ve “15 Temmuz darbe girişimine katılmak” suçlamalarıyla 1 Kasım’da tutuklanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Vatan gazetesi yazılı basın faaliyetlerine son veriyor
Sonraki Haber
İstanbul Başsavcılığı: Kaşıkçı'nın cesedi parçalanarak yok edildi