Ana SayfaEkonomiİnşaat sektöründeki 4 şirketten konkordato kararı

İnşaat sektöründeki 4 şirketten konkordato kararı

HABER MERKEZİ – Konkordato başvurusunda bulunan şirketlere, inşaat sektörünün köklü firmaları da eklendi.

Konkordato ilan eden şirketlere her gün bir yenisi eklenirken, Türkiye ekonomisinin itici gücü olarak görülen inşaat firmaları da birer birer konkordato talebinde bulunuyor.

Konkordato talebinde bulunan veya ilan eden şirketlerin Ceylan İnşaat, Nafia İnşaat, Palet İnşaat ve Nuhoğlu İnşaat olduğu belirtildi.

Ceylan İnşaat

Sektörde 37 yıldır faaliyet gösteren Ceylan İnşaat, mali sıkıntı yaşadığı gerekçesiyle konkordato talebinde bulundu.

Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, yapılan başvuru sonrası şirkete yönelik 3 aylık geçici mühlet kararı verdi.

Şirketin, yaşanan mali sıkıntı nedeniyle konkordato ilan ettiği belirtildi.

Nafia İnşaat

Kamu sektöründe gerçekleştirdiği ‘anahtar teslim’ işlerle tanınan Nafia İnşaat da konkordato talep etti.

Sözcü’den Derin Gökçe’nin haberine göre İstanbul Anadolu 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirkete üç aylık geçici süre kararı verdi. Konkordatonun tasdikine ilişkin ilk tahkikat duruşması 10 Aralık 2018’de yapılacak.

Nafia İnşaat Genel Müdürü Mehmet Emin Yıldız, döviz kurlarındaki artıştan dolayı maliyetlerinin üç katına çıktığını belirterek, “Hükümetimiz devlet müteahhitlerine destek olursa, konkordatodan çıkacağız ve işlerimizi daha sağlıklı bir şekilde bitirip teslim edeceğiz” sözlerini kaydetti.

Nafia İnşaat’ın 250 çalışanı bulunuyor.

Palet İnşaat

Ankara merkezli Palet İnşaat ve Ticaret AŞ ile şirketin yöneticileri Alim Melih Kura, M. Emre Okyar ve K. Faik Okyar da konkordato başvurusunda bulundu.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre, Ankara Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuruda, şirketin mali sıkıntıya düşmesine, ekonomide yaşanan olumsuz gelişmelerin neden olduğu kaydedildi.

Çoğunlukla kamuya ait projeleri üstlenen şirketin elindeki projelerin sözleşme büyüklüğünün 680 milyon lira olduğu bildirildi.

Nuhoğlu İnşaat

Son olarak gayrimenkul ve inşaat sektöründe 1986’dan beri faaliyet gösteren Nuhoğlu İnşaat da konkordato talebinde bulundu.

Sinan Erdem Arena, İstanbul Akvaryum, Aqua Florya Alışveriş Merkezi ve Küçükkuyuport gibi projelere imza atan şirkete konkordato komiserlerinin atanması bekleniyor.

Ülke çapında 100’den fazla projeye imza atan şirketin dört bölgede inşaat çalışmaları sürüyor.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Önceki Haber
Özcan Alper: ‘Yıkıntılar Arasında’ ile bir hafıza oluşturmak istedim
Sonraki Haber
Şule Çet soruşturması: Deliller Adli Tıp'a gönderilmedi, davanın savcısı görevden alındı