Ana SayfaÇalışma Yaşamıİşçi Kadın Meclisleri kuruluyor: ‘Emek ve kadın düşmanlığının işbirliğine izin vermeyelim’

İşçi Kadın Meclisleri kuruluyor: ‘Emek ve kadın düşmanlığının işbirliğine izin vermeyelim’

HABER MERKEZİ – Kadın Meclisleri iş yerinde, fabrikada, atölyede, ofiste üreten kadınların girişimiyle İşçi Kadın Meclisleri kurmak için yola çıktı. Yapılan açıklamada, “Emek düşmanlığı ile kadın düşmanlığının işbirliğine izin vermeyelim” denildi.

Çalışma yaşamının her alanında bir araya gelen kadınlar, İşçi Kadın Meclisleri’ni kuruyor.

Kadın Meclisleri tarafından yapılan çağrıda ekonomideki kötü gidişatın zaten çalışma yaşamında pek çok sorunla karşılaşan kadınları olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Yapılan  açıklamada, İşçi Kadın Meclisleri’ni oluşturmak için iş yerinde, fabrikada, atölyede, ofiste üreten kadınların bir araya geldiği kaydedildi.

Kadınların iş hayatında zor yer edindiğine vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kadınların büyük bir kısmı işsiz bile sayılmıyor, kadın işsizliği oranı ise %13. Buna rağmen çalışmak isteyen kadınların önüne setler çekiliyor. Çoğu zaman aynı işi yaptığımız erkeklere daha fazla ücret veriliyor. Ücretli çalışan kadınların çoğu hala mobbing altında, düşük ücretlerle, güvencesiz, esnek ve insanca koşullardan uzak çalışmak zorunda bırakılıyor. Mücadelemizle kazandığımız çalışma hakkımızın, kriz bahanesiyle elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz.” 

‘Emek düşmanlığı ile kadın düşmanlığının işbirliğine izin vermeyelim’

“Kriz döneminde hakları ilk gasp edilen kadınlar olacak” denilen açıklamada, “Emek düşmanlığı ile kadın düşmanlığının işbirliğine izin vermeyelim!” ifadeleri kullanıldı.

Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada tüm kadınlara örgütlenme çağrısında bulunuldu:

“Mesai arkadaşlarımızı, bizim gibi düşünenleri bir araya getirelim. Bir kadın mobbinge uğrarsa, kötü koşullarla çalışmaya zorlanırsa, işten atılırsa işçi kadınların yanında patronların karşısında olalım. İş yerinde, fabrikada, ofiste yalnız değilsin! Herkesin eşit şekilde yer alacağı “İşçi Kadın Meclisleri”ni kuralım, birlikte düşünelim, beraber karar verelim, mücadele edelim. Aramıza katılın ve birlikte değiştirelim!”


Kadınlar, İşçi Kadın Meclisleri ile bu adresten iletişime geçebilir.