Ana SayfaDünyaİsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

HABER MERKEZİ – İsrail, dün akşam saatlerinde abluka altındaki Gazze Şeridi’nden roket atıldığını öne sürerek Gazze’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda bir hastane zarar görürken, can kaybı yaşanmadı.

İsrail ordusunun, Gazze’ye hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ile helikopterlerinin Gazze’de Hamas’a ait 80 hedefi vurduğu belirtildi.

Söz konusu açıklamada, bu saldırıların, abluka altındaki Gazze Şeridi’nden atıldığı belirtilen roketlere misilleme olarak yapıldığı ifade edildi.

AA’nın aktardığı açıklamaya göre, dün akşam saatlerinden itibaren Gazze’den İsrail’e 30 roket atıldı ve bunlardan 10’u ‘Demir Kubbe’ isimli hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi, diğer roketlerin birçoğu ise boş arazilere düştü.

Hastane zarar gördü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise yaptığı açıklamada, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi yakınında askeri bir noktaya düzenlediği hava saldırısı sonucu hastanede hasar meydana geldiği bilgisini paylaştı.

Saldırıyı kınayan sözcü, uluslararası kuruluşlara, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına karşı sağlık kurumları ve personelinin korunması çağrısında bulundu.

Gazze’deki yetkililer, İsrail’in hava saldırısında şu ana kadar kimsenin hayatını kaybetmediğini de aktardı.

Diğer yandan, Gazze sınırında dün düzenlenen protestolarda beş Filistinli İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti, yaklaşık 200 Filistinli ise yaralanmıştı.

Previous post
Flormar işçileri: Coşkumuzu hiç kaybetmedik, asla geri adım atmayacağız
Next post
David Fincher’ın filmlerinde pop müziği