Ana SayfaGüncelİstanbul’da 3 fabrika yandı

İstanbul’da 3 fabrika yandı

HABER MERKEZİ – İstanbul Esenyurt’ta sabah saatlerinde bir palet fabrikasında çıkan yangın bitişikteki iki fabrikaya da sıçradı. İstanbul Valiliği’nin açıklamasına göre yangın kontrol altına alındı.

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde kurulu bulunan 3 katlı palet fabrikada, sabah saat 07.00 sularında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Çıkan yangın bitişikteki alüminyum ve tekstil fabrikalarına da sıçradı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

İBB: 98 araç ve 180 personelle yangına müdahale ediliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yangının yaklaşık 4 bin metrekare açık alandaki paletlerden çıktığı ve yangına 16 bölgeden 98 araç ve 180 personelle müdahale edildiği belirtildi.

Esenyurt Belediye Başkanı: Can kaybı yok

NTV’ye yayınına bağlanan Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ise yangın nedeniyle can kaybının olmadığını ve fabrikalarda kimyasal bir ürün bulunmadığını aktardı.

“Yangının nasıl başladığını bilmiyoruz. Yanında atıl bir iş merkezi ve fabrikaya sıçramış durumda. Burada daha fazla yayacak bir şey ve yerleşim yok. Fabrikalarda kimyasal ürün yok. Burada bir tanesi özellikle gece çalışan olabilir deniyor. Oradaki bekçilerin verdiği bilgiye göre çalışan kimse yok. Şu an için can kaybı yok. Yangın kısmen kontrol altına alındı. Rüzgarın olmaması durumunda biz baskılayabiliriz deniyor. Ama olmaması durumunda havadan da müdahale yapılabilir.”

Valilik: Yangın kontrol altına alındı

İstanbul Valiliği, üç fabrikayı etkileyen yangının yaklaşık 2 saatte kontrol altına alındığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Esenyurt ilçemizde meydana gelen üç fabrikayı etkileyen yangın İ.B.B İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınmış olup, herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır” denildi.

Previous post
Gerekçe 'İYİ Parti önergesine destek': MHP Grup Başkanvekili Usta görevden alındı
Next post
Eren Keskin, 2019 Martin Ennals Ödülü'nde finalist oldu