Ana SayfaGüncelKaşıkçı cinayeti: Çavuşoğlu, ‘Uluslararası mahkemeye taşıma niyetimiz yok’ dedi

Kaşıkçı cinayeti: Çavuşoğlu, ‘Uluslararası mahkemeye taşıma niyetimiz yok’ dedi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da öldürülen Suudi Arabistan vatandaşı gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Şu anda uluslararası mahkemeye taşıma durumu yok, böyle bir niyetimiz de yok” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın İstanbul konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“Önceden planlanmış bu cinayetin” açıklığa kavuşturulması için gerekli her türlü adımı attıklarını savunan Çavuşoğlu, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.

“Cemal Kaşıkçı’nın cesedi hala bulunamadı nerede? İtiraf ediyorsunuz niye söylemiyorsunuz? Soruşturma kapsamında başkonsolosluk, rezidans ve araçlarda başsavcılık çalışmalarına devam ediyor. Zaten uluslararası boyuta taşındı. Viyana Sözleşmesi’ne göre bu soruşturma Türk hukukuna göre yürütülmelidir. Bu tutuklanan şahıslar veya kim ortaya çıkarsa Türk hukukuna göre burada soruşturulması yargılanması gerekir.”

Çavuşoğlu, İstanbul’da öldürülen Suudi Arabistan vatandaşı gazeteciyle ilgili soruşturmayı uluslararası mahkemeye taşımayı da düşünmediklerini söyledi.

“İş birliği yapmak isteyen herkes ile de iş birliği yapıyoruz. Şu anda uluslararası mahkemeye taşıma durumu yok, böyle bir niyetimiz de yok. Ama uluslararası kuruluşlar ya da mahkemeler inisiyatif alıp böyle bir soruşturma başlatırlarsa elimizdeki delilleri, yaptığımız soruşturma neticelerini paylaşırız. Vermekle de zaten yükümlüyüz.”


WP: Kaşıkçı’ya ait ses kaydı CIA Direktörü Haspel’e dinletildi