Ana SayfaGüncelKaşıkçı günlerdir kayıp: “Suudi ajanlar iki saat içerisinde öldürüp parçaladılar”

Kaşıkçı günlerdir kayıp: “Suudi ajanlar iki saat içerisinde öldürüp parçaladılar”

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı’yla ilgili soruşturmanın şüphelisi 15 Suudi Arabistan vatandaşının kimlik ve fotoğrafları ortaya çıktı. Ekipteki isimler arasında kraliyet koruma görevlisi de var. Bu kişilerin Kaşıkçı ile aynı saatlerde konsolosluk binasına girip çıktıkları belirtiliyor. NYT da Türkiye’den yetkililere dayandırdığı haberinde, Kaşıkçı’nın iki saat içerisinde öldürülüp parçalara ayrıldığını aktarıyor.

Suudi Arabistan vatandaşı Washington Post yazarı, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolmasına dair soruşturmanın şüphelisi 15 Suudi Arabistan vatandaşının kimlik ve fotoğrafları ortaya çıktı.

Sabah’tan Abdurrahman Şimşek’in haberine göre bu kişiler 2 Ekim’de HZ SK1 ve HZ SK2 kuyruk numaralı iki ayrı Gulfstream IV tipi özel jet ile Riyad’dan kalkıp Atatürk Havalimanı’na inmiş.

Haberde söz konusu kişilerin kimlik bilgileri yer alıyor.

Konuya dair haberlere göre 15 kişi arasındaki Al Tubaigy adli delil konusunda uzman ve çok sayıda subaya olay yeri inceleme konusunda eğitim vermiş. Soruşturmada Al Tubaigy’nin delilleri karartmak üzere ekipte yer aldığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Öte yandan, 15 kişi arasında yer alan kraliyet koruma görevlisi olduğu belirtilen Muhammed Saad Al Zahrani ve Thaar Ghaleb T. Alharbi’nin de Suudi Arabistan resmi haber televizyonu Ekhbariya’da yayınlanmış görüntüsü var. 5 Nisan 2017 tarihli görüntüde yer alan iki ismin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın yanında koruma olarak yer aldığı öne sürülüyor.

Kaşıkçı ile aynı saatlerde konsolosluk binasındalar

Yolcuların günübirlik İstanbul’a gelip Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdiği dakikalarda binada olduğu ve birkaç saat sonra ayrıldığı belirtiliyor.

Türkiye’den yetkililer: “Kaşıkçı iki saate öldürülüp parçalara ayrıldı”

ABD’de yayımlanan New York Times (NYT) gazetesine konuşan ismi açıklanmayan Türkiye’den üst düzey yetkililerin aktardığı iddialar da çarpıcı.

Yetkililer gazeteci Kaşıkçı’nın özel bir ekip tarafından öldürüldüğünü ve iki saat içerisininde de cesedenin parçalara ayrıldığını öne sürüyor.

İsmini vermeyen yetkililerin NYT’ye anlattıklarına göre “işin içinde doğrudan Riyad yönetiminin bulunduğu net, çünkü bu denli hassas bir operasyona alt seviyelerdeki yetkililer onay veremezdi”.

Yetkililer göre, Suudi Arabistan ajanları muhalif gazeteciyi konsolosluğa gelmesine müteakip iki saat içerisinde öldürüp getirilen özel bir testereyle parçalara ayırdı.

NYT ise haberinde yetkililerin Kaşıkçı’nın öldürüldüğü sonucuna nasıl ulaştığına ilişkin belirsizliğin sürdüğüne de dikkat çekti.

Ne oluyor?

Suudi Arabistan rejimine muhalif görüşleriyle bilinen Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için başkonsolosluğa gitmişti.

Bu tarihten beri gazeteciden haber alınamıyor.

Ankara, öldürüldüğü öne sürülen Kaşıkçı’nın binadan hiç ayrılmadığı kanaatinde. Riyad yönetimi ise “Binadan ayrıldı” iddiasında.

Kaşıkçı’nın konsolosluğa giriş görüntüleri Washington Post gazetesince dün yayınlanmıştı. Reuters ve Türkiye’den gazetecilerin yanı sıra, Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı da Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü ve cesedinin konsolosluktan çıkarıldığını iddia ediyor.

Previous post
Gazeteci Seda Taşkın'a 7 yıl 6 ay hapis cezası
Next post
Belçika'da futbol sektörüne ‘yolsuzluk’ ve ‘şike’ operasyonu: Çok sayıda gözaltı var