Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘İş Bankası’ yanıtı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘İş Bankası’ yanıtı

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine’ye devredileceğine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara yanıt verdi: “Hukuk zemininde her mücadeleyi yapacağız.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, ABD ile Türkiye arasında karşılıklı yaptırımlara neden olan ve rahip Andrew Brunson’ın tahliyesiyle sonuçlanan davaya değindi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Trump’la ne müzakeresi yaptınız?” diye seslendi.

“11 Ocak’ta Erdoğan diyor ki, ‘Bu fakir bu görevde olduğu sürece bu teröristi alamazsın.’ Brunson şu an nerede? 11 Ağustos’ta ‘Tehdit ediyor yarın saat 18:00’e kadar göndereceksiniz. Burası Çatladıkapı ülkesi mi? Burası Türkiye Türkiye! Ee ne oldu? Brunson’u gönderdin. Senin sayende oldu bunlar. Polis Akademisi’nde ‘Ver papazı al papazı’ diyor. Bizdeki gitti neyle? Özel uçakla gitti. Utanmasalar devlet töreniyle göndereceklerdi. Ne oldu da verdin? Sen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onuru ve şerefiyle nasıl oynarsın?”

“Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletinin iradesini Trump’a teslim ettin. Senin yatacak yerin yok. Yok mahkeme karar vermiş. Geçiniz, geçiniz. Trump kime teşekkür ediyor. Mahkemeye değil sana.”

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’ye de ‘açık ve net bir çağrıda’ bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin onuruyla oynayan bu hükümete ve saraya destek vermeyi sürdürecek misin?” diye konuştu.

İş Bankası hisseleri

CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredileceğine ilişkin yaptığı açıklamalara da yanıt verdi.

“Türkiye’nin en büyük özel bankası. Şimdi o bankaya el koyacağım diyor. Kenan Evren de aynısını yaptı o da bir diktatördü sen de aynısını yapıyorsun sen de bir diktatörsün ne farkınız var? Yurtdışından gelsin yabancılar diyorlar, niye gelecek? Bankayı nasıl ele geçiririz hortumlarız bunun hesabını yapıyorlar. Her mücadeleyi yapacağız hukuk zemininde. Türkiye sahipsiz bir devlet değildir.”

“Baskı şiddet bizi yıldıramaz. Vız gelir, tırıs gider. Biz inandığımız yolda korkmadan çekinmeden yüreklice yürürüz. Halkın partisiyiz, sarayın partisi değiliz. Biz birilerinin yaptığı gibi, sözde milliyetçi değiliz. Biz devrimci halkçı bir partiyiz.”

Erdoğan ne demişti?

CHP, Atatürk’ün yazılı vasiyeti gereği İş Bankası hisselerinin yüzde 28’ini yönetiyor ve bu kapsamda yönetim kurulunda dört üye bulunduruyor.

Yine Atatürk’ün vasiyeti gereği CHP hisselerden kar payı almıyor, elde edilen gelir Türk Dil Kurumu ile Türk Tarih Kurumu’na gönderiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bu gelirin doğrudan Hazine’ye devredilmesi gerektiğini savunuyor.

Konuyu grup toplantısında da gündemine alan Erdoğan, son olarak “Olayın parlamento boyutu var, bir de parlamento dışı boyutu var; hatta Anayasa Mahkemesi boyutu var. Yani (CHP’nin) ellerinde ne anayasa ne yargıya dayalı direnecekleri, dayanacakları, yaslanacakları bir şey yok” diye konuştu.




Önceki Haber
Beden ve cinsiyet üzerine bir sergi: "Bana Hikâye Anlatma"
Sonraki Haber
HDP 6 yaşında: "Zindanlara sığmaz, zulme boyun eğmeyiz; bitmiyoruz, gitmiyoruz"