Ana SayfaEkonomi‘Kriz yok’ diyen AKP’li vekilin tekstilci ağabeyinden konkordato ilanı

‘Kriz yok’ diyen AKP’li vekilin tekstilci ağabeyinden konkordato ilanı

HABER MERKEZİ – ‘Kriz yok’ açıklaması yapan AKP Milletvekili Nilgün Ök’ün ağabeyi İsmail Aslan’ın sahibi olduğu Aslan Tekstil, konkordato ilan etti.

AKP Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün ağabeyi İsmail Aslan’ın sahibi olduğu Aslan Tekstil’in konkordato başvurusu yaptığı öğrenildi.

Denizli24 Haber’in aktardığına göre, döviz kurundaki yükselişin ardından peş peşe gelen konkordato başvurularına Denizli’deki tekstil şirketleri de eklendi.

Borçlarını ödeyemeyecek duruma düştüğü belirtilen İsmail Aslan da 20 Eylül’de almış olduğu mahkeme kararı ile konkordato ilan etti.

Mahkeme, Aslan’ın tekstil firması için 3 ay süre ile konkordato uygulanmasına karar verdi.

AKP’li vekil ‘kriz yok’ demişti

İsmail Aslan’ın kardeşi AKP’li vekil Ök ise dün yaptığı yazılı açıklamada, “Eylül ayında açıklanan ihracat rekorunun, her fırsatta IMF’yi gündeme getiren fırsatçılara en güzel cevap olduğunu” belirterek, ‘kriz yok’ demişti.

Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.




Önceki Haber
Merkez Bankası’ndan enflasyon açıklaması
Sonraki Haber
Daha beter – Elend Aydın