Ana SayfaGüncelMEB: ‘Pedagojik formasyon’ yüksek lisans programı olacak

MEB: ‘Pedagojik formasyon’ yüksek lisans programı olacak

HABER MERKEZİ – Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamasına göre daha önce sertifika programı olarak uygulanan ‘pedagojik formasyon’, bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilecek.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Saray’da düzenlenen “Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım Toplantısı”nda yaptığı konuşmada öğretmenliğe kabulde uygulanan ‘pedagojik formasyon’ şartını kaldıracaklarını açıklamış, “Artık bu eğitimi Bakanlığımız verecek” demişti.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) yapılan açıklamaya göre ise ‘pedagojik formasyon’ bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilerek, ‘Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı’ olarak uygulanacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Daha önce sertifika programı olarak uygulanan ‘pedagojik formasyon’ bundan böyle yüksek lisans programı haline getirilerek, Türkiye Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı olarak uygulanacak.”

Açıklamaya göre bu kapsamda yüksek lisans programı eğitiminin içeriği, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ve koordinasyon çerçevesinde belirlenecek.

Uygulama, yüksek öğretim kurumlarının ilgili enstitüleri tarafından il milli eğitim müdürlüklerinin desteğiyle yürütülecek.


İktidarın eğitimdeki 2023 planından: Pedagojik formasyon şartı kalkacak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yargıtay öğrenci yurdundaki cinsel istismara verilen cezayı bozdu
Sonraki Haber
Almanya'dan Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarına uyarı