Ana SayfaDünyaMichael Kasırgası: ABD’nin dört eyaletinde 13 kişi yaşamını yitirdi

Michael Kasırgası: ABD’nin dört eyaletinde 13 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – ABD’nin güneydoğu kıyısında etkili olan ve önceki gün tropik fırtınaya dönüşen Michael Kasırgası’nda hayatını kaybedenlerin sayısı 13’e yükseldi.

Geçtiğimiz hafta Orta Amerika ülkelerini etkisi altına alan ve saatte 250 kilometre hıza ulaşan Michael Kasırgası, 10 Ekim’de ABD’nin güneydoğu kıyısında yer alan Florida eyaletine ulaşmıştı.

Önceki gün ise tropik fırtına halini alan Michael Kasırgası, Florida’nın yanı sıra Virginia, Kuzey Karolina ve Virginia eyaletlerini de etkilemişti.

13 kişi yaşamını yitirdi

ABD’li yetkililerin son yaptığı açıklamaya göre, kasırganın en az 13 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Açıklamalara göre, Virginia’da beş, Florida’da dört, Kuzey Karolina’da üç ve Virginia’da bir kişi yaşamını yitirdi.

Federal Acil Durum Ajansı yöneticisi Brock Long, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Bugün ve yarın enkazları araştırdıkça ölü sayısının artmasını bekliyorum” dedi.

Ayrıca ülkenin güneydoğusundaki eyaletlerde yaklaşık 1 milyon kişi de elektriksiz kaldı.

Florida’nın son 100 yılda gördüğü en şiddetli kasırga olduğu belirtilen Michael’ın, 1992’deki Andrew’den sonra ABD’yi karadan vuran en şiddetli kasırga olacağı ifade ediliyordu.

Kasırganın etkilerinin ilk olarak görüldüğü Orta Amerika ülkeleri Honduras, Nikaragua ve El Salvador’da da toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti.




Önceki Haber
Şırnak'ta zırhlı askeri araç devrildi
Sonraki Haber
Meteroloji'den Marmara için sağanak uyarısı