Ana SayfaGüncelSarısülük ailesinin evine polis baskını, yazar Temel Demirer gözaltında

Sarısülük ailesinin evine polis baskını, yazar Temel Demirer gözaltında

HABER MERKEZLİ – Ankara merkezli gerçekleştirilen operasyon kapsamında, Gezi direnişinde polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük’ün ailesinin evine polis baskını düzenlendi, yazar Temel Demirer’in de aralarında olduğu birçok kişi gözaltına alındı. Öte yandan altı kentte eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında HDP yöneticilerinin de olduğu 49 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyon kapsamında, sabah saatlerinde Ankara’da birçok eve polis baskını gerçekleşti.

Gezi direnişi sırasında Ankara Kızılay’da polis tarafından vurularak öldürülen Ethem Sarısülük’ün evine de polis baskını düzenlendiği bildirildi.

Ethem Sarısülük’ün kardeşi İkrar Sarısülük, Twitter’dan yaptığı açıklamada polislerin evde arama yaptığını ve ağabeyi Mustafa Sarısülük’ü aradıklarını söyledi.

MA’nın haberine göre Ankara’da düzenlenen ev baskınlarında Aslı Bayramoğlu ve Heval Elçi isimli iki kişi de gözaltına alındı.

Yazar Temel Demirer de gözaltında

Aynı operasyon kapsamında yazar Temel Demirer de sabaha karşı İstanbul’daki evine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınan Demirer’in Ankara’ya götürüleceği öğrenildi.

Gözaltı sayısının ise artabileceği belirtiliyor.

HDP’lilere 6 kentte operasyon

Öte yandan altı kentte bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendiği açıklandı.

Operasyonlara ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetici ve üyelerinin de olduğu 49 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Batman’da yapılan operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Nizamettin Toğuç’un da bulunduğu 8, Ağrı’da 25, Ankara’da 5, Muş’ta 1, Mardin’de 1, Şanlıurfa’da 9 olmak üzere toplam 49 şahıs gözaltına alınmıştır.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan özel sektöre 'destek': Her kriz beraberinde birçok fırsatı da getirir
Sonraki Haber
Cumartesi Anneleri eyleminde HDP'li Hüda Kaya darp edildi