Ana SayfaGüncelSoylu’dan donarak yaşamını yitiren askerlerle ilgili açıklama

Soylu’dan donarak yaşamını yitiren askerlerle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – Dersim’de operasyon sırasında donarak hayatını kaybeden iki askerle ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Helikoper bölgeye kötü hava şartları yüzünden inemedi” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dersim’de operasyon sırasında donarak hayatını kaybeden iki askerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Hipotermi geçiren iki askerden birinin helikopterde, diğerinin ise hastanede yaşamını yitirdiğini belirten Soylu, helikopterin operasyonun yapıldığı bölgeye olumsuz hava koşulları nedeniyle inemediğini de söyledi.

Bakan Soylu’nun açıklamaları özetle şöyle:

“Karayolu ulaşımı olmayan bir bölgedeydi TİM. Hava şartları kötüleşti, tipi bastırınca 26 Ekim’de geri çekilme emri verildi. Sadece helikopter ve yaya ulaşımının mümkün olduğu bölgeye defalarca denenmesine rağmen helikopter inemedi. Güçlükle TİM’e ulaşıldı ve hipotermi geçiren iki evladımıza müdahale yapıldı…

“Evlatlarımız alındı, kısa mesafe sonra helikoptere bindirildiler ve hastaneye ulaştılar. Bir tanesi hellikopterde bir tanesi de hastanede şehit oldu… Askerlerimizin giysi ve ekipmanları dünya standartlarındadır.

“İki aslanı kaybettik ve en aşağıdan yukaruya kadar sorumluluğu taşıyoruz…”

Soruşturma başlatılmıştı

Dersim’de 26 yaşındaki Ferruh Dikmen ve 23 yaşındaki Asım Türkel isimli askerlerin donarak hayatını kaybetmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştı.

Valilikten yapılan açıklamada, “Olayla ilgili olarak Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli; Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’nca da idari soruşturma başlatılmıştır” denilmişti.


Dersim’de iki asker ‘donarak’ hayatını kaybetti