Ana SayfaEkonomiS&P’den Türkiye ekonomisi için ‘resesyon’ uyarısı

S&P’den Türkiye ekonomisi için ‘resesyon’ uyarısı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin ekonomik performansında kısa vadede kötüleşme bekleyen kredi derecelendirme kuruluşu S&P’ye göre Türkiye ekonomisi resesyona girecek.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor’s (S&P), yıl başından bu yana Türk Lirası’nın (TL) yüzde 40’a yakın değer kaybettiğini belirtti.

TL’deki değer kayıplarının Merkez Bankası’nın faiz artırımlarına rağmen gerçekleştiğine işaret eden S&P, “Faiz artırımları aynı zamanda, özel sektörün hali hazırda zorlu olan finansal şartlarının daha da sıkılaşmasına katkı yaptı” değerlendirmesinde bulundu.

Bu gelişmelerin Türkiye ekonomisinde önümüzdeki aylarda resesyona girmesine yol açacağı görüşünü dile getiren S&P, Türkiye’nin ekonomik performansında kısa vadede keskin şekilde kötüleşme öngördüğünü ifade etti.

“Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 7,4 büyümenin ardından 2018’in ikinci yarısında resesyona girmesini ve 2019’da yüzde 0.5 daralmasını bekliyoruz.”

Resesyon nedir?

Resesyon, makroekonomide geleneksel olarak reel gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) iki veya daha fazla çeyrek yıllık periyotta arka arkaya negatif büyüme göstermesi durumudur.

Ekonomide durgunluk olarak da adlandırılabilir. Uzun bir resesyon ekonomik çöküş olarak isimlendirilir.


Kriz ve sınıf savaşlarının sisi – Foti Benlisoy

“Hükümetin arzusu Çin tarzı bir sömürü sistemi”

Ekonomideki sürecin adı ‘stagflasyon’: Peki bugüne nasıl gelindi, çıkış hangi noktada?




Önceki Haber
Van'da 10 Ekim anmasında gözaltına alınanlar serbest
Sonraki Haber
Erdoğan: İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri için düzenleme yapacağız