Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet soruşturması: Deliller Adli Tıp’a gönderilmedi, davanın savcısı görevden alındı

Şule Çet soruşturması: Deliller Adli Tıp’a gönderilmedi, davanın savcısı görevden alındı

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkan Şule Çet’e ilişkin yürütülen soruşturmada numunelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na geç gönderildiği ortaya çıktı. Ayrıca Çet’in ölümüyle ilgili soruşturma Ankara Cumhuriyet Savcısı Alev Ersan Albuz’dan alınarak başka bir savcıya verildi.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Çet’in ortaya çıkan otopsi raporunda ise cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer almış, ayrıca vücudunda boğuşma izlerinin olduğu ve düştüğü belirtilen cam ile pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedilmişti.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine daha önce serbest bırakılan şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı.

Numuneler Adli Tıp’a gönderilmedi

Hürriyet’ten Hasan Mesut Benli’nin haberine göre davanın seyrinin sekteye uğramasına ilişkin önemli bir nokta ortaya çıktı.

Savcılığın geçen Haziran ayında kesin ölüm nedeninin tespiti için olaya ilişkin numuneleri İstanbul Adli Tıp Kurumu’na göndermeye de karar verdiği ancak Eylül ayının başına kadar söz konusu numunelerin gönderilmediği anlaşıldı.

Savcılık kaynaklarından alınan bilgilere göre, soruşturma savcısı Albuz, dosyayı İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderdi ancak numuneler kuruma iletilmedi.

İstanbul Tıp Kurumu da numunelerin gelmemesi üzerine dosyayı tekrar Ankara’ya gönderdi. Bunun üzerine Eylül ayının başında numuneler ve soruşturma dosyası bir kez daha İstanbul’a gönderildi.

Dosyaya bakan savcı değişti

Soruşturma dosyasındaki bu aksaklıklar üzerine sürece el koyan Başsavcılık, soruşturma dosyasını savcı Albuz’dan alarak Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Koca’ya verdi.

Başsavcılık değişimin gerekçesini, şüpheliler için önce tutuklama talebinde bulunulmaması, soruşturma açısından hayati önem taşıyan numunelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu’na geç gönderilmesi ve dosyada istenilen hızın sağlanmaması olarak gösterdi.

Değişikliğin ardından tutuklu bulunan şüphelilerden yeniden doku örneği alındı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İnşaat sektöründeki 4 şirketten konkordato kararı
Sonraki Haber
Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için AYM’ye başvuru