Ana SayfaGüncelTemelli: Cumhuriyetin 95. yılının fotoğrafı 3. Havalimanı değil Cizre’dir

Temelli: Cumhuriyetin 95. yılının fotoğrafı 3. Havalimanı değil Cizre’dir

HABER MERKEZİ – Cizre’de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Havalimanının açılışı Türkiye’nin gücünün göstergesidir” mesajına karşı, “Cumhuriyetin 95’inci yılının fotoğrafı 3. Havalimanı değil Cizre’dir” dedi.

Partisinin Cizre ilçe örgütünde yapılan halk toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 29 Ekim mesajı verdi.

Cumhuriyetin 95’inci yılı olduğunu hatırlatan Temelli, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 95’inci yılı nasıl tasvir edilir, nasıl anlatılır, denirse bunu anlatacak fotoğraf Cizre’dir” dedi.

Cizre’nin ‘abluka altında’ olduğunu söyleyen Temelli, şöyle devam etti:

“Cizre’de bir mahalleden diğerine giderken size GBT kontrolü yapıyorlarsa işte cumhuriyetin 95’inci yılının fotoğrafı budur. Cizre’de yoksulluk, işsizlik diz boyu ise işte cumhuriyetin 95’inci yılı budur. Cizre’de cumhuriyetin 95’inci yılı zulümdür, kayyumdur, toprağını ekememek, hayvancılık yapamamaktır.

“Cumhuriyet’in 95’inci yılı kutlanıyor ama kutladığınız şey budur, yapamadıklarınızdır. Bir ülkede ortak irade ile bir arada yaşamayı var edememenizdir. Demokratik cumhuriyeti inşa edememenizdir.”

29 Ekim dolayısıyla AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Demokrasi yönünde kat ettiğimiz her mesafe şanlı geleceğimiz için yakılan bir ışıktır. İstanbul’daki yeni havalimanı da bu ışıklardan biridir” sözlerine de göndermede bulunan Temelli, “3’üncü Havalimanı’nda anlatacaklarınız değil, gerçeklik Cizre’dedir” dedi.

“Bugün İstanbul’da 3. Havalimanı’nda anlattığınız şey bir illüzyon, bir yanılsamadır, bu ülkenin halklarından çaldıklarınızdır. Gerçeklik, Türkiye halklarının, emekçilerin, kadınların içinde bulunduğu durumdur. 3’üncü Havalimanı’nda anlatacaklarınız değil, gerçeklik Cizre’dedir, buradadır. Bunu değiştireceğiz. Değiştireceğimiz şey cumhuriyetin demokratikleştirilmesi yönünde atacağımız adımlardır.

“Biz bunun iddiası ile mücadele ediyoruz. Bu otoriter rejime karşı 95 yıl sonra karşı karşıya olduğumuz şey bu rejim ise, biz de mücadelemizde demokratik cumhuriyeti var etmek için kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”

3. Havalimanı ile ilgili eleştirilerini sürdüren Temelli, “Ekonomik krizi en iyi bilen bizleriz, çünkü yükü bizim sırtımıza yüklemeye çalışıyorlar. Bugün açılan 3’üncü Havalimanı tam da bunu anlatıyor. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu mudur?” diye sordu.