Ana SayfaGüncelTrump rahip Brunson’la: Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik

Trump rahip Brunson’la: Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik

HABER MERKEZİ – Rahip Brunson’ın serbest bırakılarak ülkesine dönmesinin ardından rahibi ağırlayan ABD Başkanı Trump, “Müzakere ettik, Erdoğan için de kolay değildi” dedi ve ekledi: “Fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik.”

ABD Başkanı Donald Trump, dün tahliye edilen rahip Andrew Brunson’ı Beyaz Saray’da ağırladı.

Brunson’a “Sizinle gurur duyuyoruz, bizim için çok özelsiniz” diyen Trump, yanındaki yetkililerin Brunson’ın tahliyesi için çok uğraştığını söyledi.

Diken’in aktardığına göre Trump, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden teşekkür ederek, bu süreçteki ‘pazarlık’ koşulları ve şartlarını yineledi:

“Türkiye için, Erdoğan için de kolay değildi. Müzakere ettik, fidye ödemeyeceğimizi söyledik. Serbest bırakılmazsa çok kötü şeyler olacak dedik. Türkiye’yle çok iyi ilişkilerimiz var. Daha önce çözülmemiş olması beni şaşırttı.”

Trump ayrıca Brunson’ın serbest bırakılmasına ilişkin “Ekonomi karmaşık bir durum, bu tamamen rastlantısal olaylar. Dünyanın bazı bölgelerinde yaşananları biliyorsunuz. Bunun tamamen rastlantı olduğunu düşünüyorum” yorumunu yaptı.

ABD Başkanı rahip Brunson’a “Bir daha Türkiye’ye gider misiniz diye sormak istemiyorum” da dedi.

Brunson da Trump’a, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’ya ve senatörlere teşekkür etti.

Brunson kararı

Yargılanması ABD ile Türkiye arasında siyasi krize neden olan Brunson’a üç yıl bir ay 15 gün hapis cezası verilirken ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırılmıştı.

Brunson, karardan birkaç saat sonra Türkiye’den ayrılmıştı.

Previous post
Sakarya'da Amedspor'a ırkçı saldırı
Next post
AKP seçim öncesi 'kayyum' diyor başka bir şey demiyor: "Bu sistemin devamı şart"