Ana SayfaGüncelUluslararası Mardin Film Festivali başlıyor

Uluslararası Mardin Film Festivali başlıyor

HABER MERKEZİ – 12. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, 2-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. 20 uzun metraj ile 16 kısa filmin yer aldığı festivalde gösterimler ise ücretsiz.

SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, 2 Kasım’da perdelerini 12. kez açacak.

Mardin Film Ofisi tarafından düzenlenen 12. SineMardin’in açılış filmi, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Ahlat Ağacı’ olacak.

2-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek SineMardin, 20 uzun metraj, 16 kısa filmlik seçkisini iki ayrı salonda sunacak.

Festivalde gösterilecek filmler arasında 2018 yılının bol ödüllü filmlerinin yanısıra bu yılın en iyi çıkış yapan filmleri de yer alıyor.

Gösterimi yapılacak filmlerden bazıları şöyle: Tolga Karaçelik imzalı Kelebekler, Mahmut Fazıl Coşkun imzalı Anons, Mehmet Güreli imzalı Dört Köşeli Üçgen, Ercan Kesal imzalı Fındıktan Sonra.

Uluslararası seçkide ise Nadine Labaki’nin Capernaum, Jafar Panahi’nin Üç Yüz, Pawel Pawlikowski’nin Soğuk Savaş, Hirokazu Koreeda’nın Bir Aile İşi, Kent Scott’un Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu, Ziad Doueiri’nin Hakaret, Matteo Garrone’nin Dogman, Lee Chang-Dong’un Şüphe filmleri yer alıyor.

Çocuk bölümünde ise Jack London’ın aynı adlı eserinden Alexandre Espigares tarafından uyarlanan Beyaz Diş animasyon filmi gösterilecek.

SineMardin kapsamındaki tüm gösterim ve atölye programları her yıl olduğu gibi yine ücretsiz.