Ana SayfaGüncelYaklaşık 3 yıldır tutuklu: Bağırsakları iflas eden gazeteci Ataman’ın davası yarın

Yaklaşık 3 yıldır tutuklu: Bağırsakları iflas eden gazeteci Ataman’ın davası yarın

HABER MERKEZİ – Cezaevinde bağırsaklarının iflas ettiğini ve ilaçlarla ayakta kaldığını aktaran gazeteci Ziya Ataman’ın hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması yarın Şırnak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

29 ayı aşkındır tutuklu yargılanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Ziya Ataman’ın da aralarında bulunduğu 9’u tutuklu toplam 19 kişi hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması yarın (26 Ekim) Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

11 Nisan 2016’dan bu yana tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bağırsaklarının iflas ettiğini ve ilaçlarla ayakta kaldığını aktaran Ataman’ın bu duruşmada da Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunma yapması bekleniliyor.

‘Tek silahım kalemim’

Davanın bir önceki duruşmasında söz alan gazeteci Ziya Ataman, “Dosyanın içeriğine baktığımızda atılı suçlamaların somut olmayan ve komplovari bir şekilde hazırlanmış olduğu ortadadır. Akla mantığa uygun olmayan bir iddianame ile karşı karşıyayız. Bir gazeteci olarak tek silahımın kalem olduğunu ve başka da bir silahım olmadığını bilmenizi istiyorum” şeklinde savunma yapmıştı.

Daha sonra savunma yapan bazı avukatlar ise, dosyadaki tanıklardan Kadir Ataman’ın yoğun işkence altında ifadesinin alındığını ve daha önceden hazırlanan ifadelerin zorla kendisine imzalatıldığını ifade etmişti.


Gazeteci Ziya Ataman: Tek silahım kalemim

Previous post
Eren Keskin, 2019 Martin Ennals Ödülü'nde finalist oldu
Next post
'Sofra tuzlarının yüzde 90'ında mikroplastik bulunuyor'