Ana SayfaEkonomiYörsan’dan da konkordato kararı

Yörsan’dan da konkordato kararı

HABER MERKEZİ – Ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediğini belirten Yörsan Gıda da konkordato başvurusu yaptı.

Türkiye’de süt ve süt ürünleri sektörünün en eski şirketlerinden biri olan Yörsan Gıda konkordato istedi.

Mali güçlük içinde olduğunu kaydeden şirket, konkordato başvurusunu önceki gün Susurluk Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaptı.

Dava dilekçesine göre, ekonomide yaşanan genel sıkıntıların şirketin mali yapısını olumsuz etkilediği belirtildi.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre konuya yakın bir kaynak, zincir marketlere satılan ürünlerin kâr marjındaki düşüş, akaryakıt nedeni ile artan lojistik giderleri ve kredi maliyetlerindeki yükselişin, şirketin mali dengesini bozduğunu kaydetti.

Konkordato talep eden Yörsan Gıda’ya yönelik bazı alacaklıların ise icra takibine geçtiği de öğrenildi.

1984 yılında Türkiye’nin ilk beyaz peynir fabrikasını kuran Yörsan 4 yıl önce özel sermaye fonu Dubai merkezli Abraaj Group’a satılmıştı.


Konkordato nedir?

Konkordato, borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir.

‘İflas anlaşması’ olarak da bilinen bu uygulamada alacaklı ve borçluların konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.

Previous post
Erdoğan: İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine'ye devri için düzenleme yapacağız
Next post
Ücretlerini alamayan işçiler 16 gündür eylemde