Ana SayfaGüncel13 aydır tutuklu: Gazeteci İsminaz Temel’e yine tahliye yok

13 aydır tutuklu: Gazeteci İsminaz Temel’e yine tahliye yok

HABER MERKEZİ – ETHA muhabiri İsminaz Temel’in tutuklu yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Üç kişinin tahliye edildiği duruşmada, Temel’in de aralarında bulunduğu üç kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabirleri İsminaz Temel, Havva Cuştan ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) avukatlarının da aralarında bulunduğu altısı tutuklu 23 kişinin, “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” iddiasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması İstanbul 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Tutuklu gazeteci İsminaz Temel ile diğer beş tutuklunun katıldığı duruşmada tutuksuz gazeteci ve avukatlar da hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak savunma yapan tutuksuz yargılananlardan avukat Ali Haydar Doğan, “Yaşadığım Gazi Mahallesi’nde yaşananları fotoğraflamam gayet doğaldır. Bu çektiğim fotoğraflar suçlama konusu oldu” dedi.

‘Fotoğraflarda boynumda kamera, elimde kalem ve defter var’

Ardından tutuklu gazeteci İsminaz Temel söz aldı.

Gazeteci Temel, “2006 yılından beri gazetecilik yapıyorum. Sosyalist gazeteciyim. Tüm deliller bunu kanıtlar nitelikte. Bunlar suç olarak gösteriliyor. Bunların hepsi yasal, ben de öyle görüyorum. Bütün suçlamaların yanına konulan fotoğraflara bakıldığı zaman boynumda kamera, elimde kalem ve defter olduğu görülüyor. Eylemci olduğuma dair tek bir kanıt yok. Ama gazeteci olduğuma dair kanıtlar çok” dedi.

13 aydır tutuklu

Gözaltına alınmasından bu yana 13 ay 10 gün geçtiğinin altını çizen Temel, “Dosyanın kendisi 2013 ve 2016 yıllarına ait. İddialardan bir tanesi delileri karartacağımız ve kaçacağımız şüphesi. Biz hangi delilleri karartacağız, nereye kaçacağız? Buradayım ve bir yere gitmiyorum. Örgüt üyeliğini ortaya koyan hangi delil? Ben gazeteciyim. Benim yıllardır gazetecilik yapmam üyelik için gerekçe mi? Bu yargılama hukuk normları çerçevesinde yapılması durumunda bu dosyada tutuklu kimse kalmazdı” diye konuştu.

Gizli tanık avukatların sorularına yanıt vermedi

Ardından Deniz Gülhan isimli gizli tanık, SEGBİS ile duruşmaya bağlandı. Ses ve görüntüsü değiştirilen Gülhan, soruşturmaya dair bir şey hatırlamadığını söyledi.

Sanıklardan Ali Haydar Doğan, Maksut Toprak, Coşkun Yiğit’i tanıdığını ileri süren gizli tanık, “Üzerinden çok zaman geçti. Bana soracakları sorulara yanıt vereyim. Olayların üzerinden çok zaman geçti. Hatırlamıyorum. Başka bir şey söylemiyorum” dedi.

Mahkeme başkanının Gülhan’ın önceki ifadesini okumak istemesi üzerine ise avukatlar itirazda bulundu. Ancak itiraz kabul edilmedi.

Sonrasında mahkeme başkanı gizli tanık Gülhan’ın önceki beyanlarını okudu. Bunun üzerine gizli tanık “Evet, bu ifade bana ait” dedi.

Avukatların sorduğu tüm sorulara da gizli tanık, “Cevap vermek istemiyorum” diyerek yanıt verdi.

Gazeteci Temel’e tahliye yok

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan sanıklardan Hünkar Hüdayı Yurtsever, İlhan Aslan ve Mazlum Demirtaş’ı tahliye etti.

Aralarında gazeteci İsminaz Temel’in de bulunduğu üç kişinin ise tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Duruşmayı 14 Şubat 2019 tarihine ertelendi.


Bu haber MA’dan derlenmiştir.
Previous post
Bursa’daki fabrikada konteyner işçilerin üzerine devrildi: İşçilerden ikisi yaşamını yitirdi
Next post
Hortum ve sel: Bodrum'da evleri su bastı, araçlar devrildi, elektrikler kesildi