Ana SayfaGüncel55 gündür açlık grevinde: Hasta tutuklu Özelmalı 45 kiloya düştü

55 gündür açlık grevinde: Hasta tutuklu Özelmalı 45 kiloya düştü

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, tahliye edilme talebiyle 55 gündür açlık grevinde. Avukat Zelal Demiray, Özelmalı’nın durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ve 45 kiloya düştüğünü aktardı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde toplamda 30 yılı aşkındır süredir tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, tahliye talebiyle 55 gündür açlık grevi eylemini sürdürüyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Hapishane Komisyonu Sözcüsü avukat Zelal Demiray, Özelmalı’nın durumuna ilişkin 14 Kasım’da cezaevinde Harun Kaya adlı tutuklu ile görüştü.

Aldığı bilgileri MA’dan Hamdullah Kesen’e aktaran Demiray, görüşmede Kaya’nın kendisine Kemal Özelmalı’nın durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ve 45 kiloya düştüğünü söyledi.

Avukat Demiray, tutuklu Kaya’nın kendisine “Herhangi bir rapor verilmiş değil. Bizler kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Hasta tutsak arkadaşımız Kemal Özelmalı’nın cezaevinden tabutla çıkmasını istemiyoruz” dediğini aktardı.

Demiray, gerek Wernicke Korsakoff hastası olması gerekse uzun yıllar kalmış olduğu cezaevi koşullarından dolayı Özelmalı’nın sağlık durumunun iyice bozulduğunu belirterek, “Özelmalı artık hapishane koşullarına daha fazla dayanamıyor. Özelmalı’nın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ATK, bir buçuk aydır yanıt vermiyor’

Özelmalı’nın Adli Tıp Kurumu’na (ATK) sevki için Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi Savcılığı’na başvuru yaptıklarını da ifade eden Demiray, başvurunun üzerinden bir buçuk ay geçmesine rağmen bir yanıt alamadıklarını dile getirdi.

Demiray, şöyle devam etti:

“Kemal Özelmalı’nın temel istemi, bir sağlık kurulu önüne çıkarılıp durumunun tekrar gözden geçirilerek, uygun rapor düzenlenmesi ve bu sayede infazının ertelenmesiydi. Bu talebi, gereği gibi yerine getirilmeyince aslında mevcut durumu protesto etmek amacıyla açlık grevine başladı. Bugün itibariyle de açlık grevinin 55’inci gününde. Kurul önüne çıkmış olmasına rağmen durumuna ilişkin olumlu ya da olumsuz bir rapor henüz düzenlenmiş değil.”

Zelal Demiray, sözlerine “Avukat görüşüne dahi çıkacak durumu olmadığından kendisiyle değil aynı odada, beraber kaldığı başka bir mahpusla görüşmemiz neticesinde son durumuyla ilgili bu bilgiye ulaşabildik” diye de ekledi.

Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, aynı zamanda bağırsak, böbrek sancısı, prostat, idrar tutamama, görme ve duymada azalma, denge bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma rahatsızlıkları yaşıyor.


Tutuklular Karabak ve Yıldırım 66 gündür ölüm orucunda: ‘Derhal adım atılmalı’


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener’den Erdoğan’a: Seni izlemekle enflasyon düşmüyor
Sonraki Haber
Beyaz et üreticisi firmaların yarısının iflas etmesi bekleniyor