Ana SayfaGüncelAkademisyen Cenk Yiğiter serbest bırakıldı

Akademisyen Cenk Yiğiter serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – 9 Kasım’da gözaltına alınan KHK ile ihraç edilen öğretim üyesi Dr. Cenk Yiğiter, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Ankara’da 9 Kasım sabahı yapılan ev baskınlarında bazı üniversite öğrencileri ile birlikte gözaltına alınan Ankara Üniversitesi’nden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen akademisyen Dr. Cenk Yiğiter, savcılık ifadesi alınmak üzere bu sabah Ankara Adliyesi’ne getirildi.

Yiğiter, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Yiğiter ile birlikte gözaltına alınan Fatma Asena Kınalı’nın da serbest bırakıldığı belirtildi.

Emniyet sorugusunda paylaşımları soruldu

Yiğiter’e Emniyet’teki sorgusunda ise eski sosyal medya paylaşımları sorulmuştu.

Diken’den Kemal Göktaş’ın haberine göre ‘PKK adına faaliyette bulunmak’ suçlamasıyla gözaltına alınan Yiğiter’e, 2015 ve 2016 yılında yaptığı sosyal medya paylaşımları ile Eğitim-Sen’in KHK ile ihraçlarla ilgili eylemleri dışında herhangi bir soru yöneltilmedi.

KHK ile ihraç edilmiş, hapis cezasına çarptırılmıştı

Cenk Yiğiter, Barış için Akademisyenler’in “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildirisine imza attıktan sonra Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilmişti.

İhracı sonrası sınava girerek üniversitede öğrenci olmaya hak kazanan Yiğiter için Ankara Üniversitesi Rektörlüğü yönetmelik değişikliği yapmış ve Yiğiter’in öğrenciliğine engel olmuştu.

Yiğiter, son olarak 4 Ekim’de son duruşması görülen davada “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası almış, mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı da vermemişti.

Previous post
Dünyada bir ilk: İskoçya okullarda LGBTİ+ haklarını öğretecek
Next post
Leyla Güven altı gündür açlık grevinde