Ana SayfaGüncelAKP teklifi geri çekmiyor, düzenleme istiyor: Bu kez hekimlerden tazminat talebi var

AKP teklifi geri çekmiyor, düzenleme istiyor: Bu kez hekimlerden tazminat talebi var

HABER MERKEZİ – İhraç edilen hekimlerin çalışma haklarını sınırlayan madde Meclis’te görüşülüyor. AKP geri adım atsa da teklifi geri çekmeyerek değişiklik yapmaya çalışıyor. AKP’nin yeni teklifinde SGK anlaşmalı özel hastanelerde ve muayenehanelerde çalışabilmek için ihraç hekimlerden 75 bin ile 120 bin TL arası tazminat talebi var.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) sağlıkla ilgili düzenlemeleri içeren, Komisyon aşamasında büyük tartışmalara yol açan teklifi Meclis Genel Kurulu’nda görüşülüyor.

Düzenlemenin 5. maddesi Komisyon’da kavgaya yol açmıştı. O madde ihraç edilen hekimlerin çalışma haklarını sınırlıyor.

Ancak tartışmaların ardından Meclis’e gelen teklifte AKP geri adım atmak zorunda kaldı. Bu kapsamda Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen ya da güvenlik soruşturması nedeniyle mesleğe alınmayan doktorların çalışma alanlarını kısıtlayacağı gerekçesiyle tartışılan madde yeniden düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Ali Şeker, ilkin, KHK’yle atılan hekimlerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde çalışabileceğini, bu hekimlerin raporlarının da geçerli olacağını paylaştığı mesajlarla bildirdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Geri adım attılar. KHKlı doktorlar SGK anlaşmalı hastanelerde çalışabilecek” mesajını paylaştı.

Ancak CHP’li Şeker güvenlik soruşturmasından geçemeyen hekimlerin SGK anlaşmalı özel hastanelerde ve muayenehanelerde çalışabilmek için ya 450 gün bekleyeceği ya da pratisyen hekimlerin 75 bin, uzman hekimlerin 120 bin TL tazminat ödeyeceği şekilde bir düzenlemenin hedeflendiğini belirtti.

Şeker bir sonraki mesajında ise AKP’nin 5. maddeyi geri çekmeyerek bu düzenlemeyi dayatmaya çalıştığını kaydetti:

Tasarı nasıldı?

AKP’nin Meclis’e sunduğu yasa tasarısında yer alan maddeye göre bir doktor ya da diş hekimi, eğer KHK’yla atıldıysa SGK anlaşmalı hiçbir hastane ve muayenehanede çalışamayacaktı.

Soruşturmayı geçip mesleğe başlayamayan hekimler ise zorunlu hizmet süresini beklemesinin ardından SGK anlaşmalı özel hastanelerde ve muayenehanelerde çalışabilecek, yazdıkları tıbbi raporların adli geçerliliği olmayacaktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
KOAH, HIV, Parkinson ve Alzheimer ilaçları SGK'nin geri ödeme listesine dahil edildi
Sonraki Haber
Yüzük sahibini arıyor - Akın Olgun