Ana SayfaGüncel“AKP’nin sağlık tasarısı doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor”

“AKP’nin sağlık tasarısı doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor”

HABER MERKEZİ – AKP’nin ‘sağlıkta şiddetin önlenmesine’ dair Meclis’e sunduğu teklife tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Tasarı doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor” dedi. Sayıştay raporları ve 2019 bütçesine de değinen Temelli, 542 bin nüfuslu Ağrı’ya ayrılan bir yıllık bütçenin 102 bin lira olduğunu vurguladı, “Cumhurbaşkanı’nın aylık brüt maaşı ise 102 bin! İşte bütçenin ne olduğunu bize anlatan en önemli gösterge” açıklamasında bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, partisinin Meclis grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık

AKP’nin Meclis’e sunduğu “Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”ne ilişkin tepkisini dile getiren Temelli, “Komisyondaki tasarı sağlıkta siyasal şiddeti doğuruyor” dedi.

Tasarının yasalaşması durumunda Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen doktorların SGK’yle anlaşmalı özel kurumlarda da çalışamayacağını hatırlatan Temelli, “Böyle bir hak gasbı şiddetin en saf halidir. Doğrudan insanın yaşam hakkını hedef alıyor” diye belirtti.

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dikkat edin AKP bugüne kadar sağlık hakkından bahsetmedi. Sürekli sağlık sektöründen söz etti. Sürekli yatırımlar anlattı. Önleyici sağlık hizmetlerinden söz etmedi. AKP’nin sağlıkla gündeme getirdiği ‘beton’ hakkıdır. Çünkü sağlık yatırımı diye para betona verildi. ‘Sağlıkta şu kadar yatırım yaptık’ dedikleri sektörel mantıktır. Halk sağlığına yönelik hiçbir tedbir yok.”


“İktidarın teklifi sağlık alanındaki en acımasız yasaları içeriyor”


Sayıştay raporları

“Sayıştay raporlarında yolsuzluklar çıkınca hemen yöneticiyi görevden aldılar” diyen Temelli, son günlerde gündemde yerini alan Sayıştay raporlarına da değindi.

“Antep’te kayyum yok ama 10 kayyumluk yolsuzluk var. Antep belediyesinin IŞİD’le ilişkisi biliniyordu. Antep adeta yolsuzluk laboratuvarı olmuş. ‘Örgüte çuvalla para gönderdiler’ diyen eski Kayseri belediye başkanı bir tane belge göstersin. Ama kendi hakkında 26 sayfalık belge var. Şimdi Türkiye’yi yolsuzluk ülkesine çevirmeye çalışıyorlar.”

Bütçe

HDP Eş Genel Başkanı’nın bir diğer dikkat çektiği gündem başlığı ise bütçeden Kürt illerine ayrılan meblağlardı.

“Ağrı’nın nüfusu 542 bin, bütçede Ağrı’ya 1 yıl için 102 bin lira ayırmışlar. Şırnak’ın nüfusu 503 bin, Şırnak’a 169 bin lira ayırmışlar. Cumhurbaşkanı’nın aylık brüt maaşı ise 102 bin! İşte bütçenin ne olduğunu bize anlatan en önemli gösterge.”

“AKP ile yürüyecek bir yolumuz yok”

Temelli, son olarak “Bizim yolumuz barış ve demokrasi yoludur. Biz nerede olursak olalım; içeride, dışarıda, zalimin, hainin, fesatçıın üzerine yürüyoruz. Bizim AKP ile yürüyecek bir yolumuz yok” dedi.

Previous post
Kılıçdaroğlu: Şimdi sıra geldi ders vermeye
Next post
CHP'den İBB, İETT ve İSKİ hakkında suç duyurusu